Én død etter knivstikking i Oslo

En annen person skadd og kjørt til sykehus.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Én person er død og en annen kjørt til sykehus med skader etter knivstikking i Oslo sentrum, melder politiet på Twitter.

Knivstikkingen har foregått i Fredensborgveien, nær Deichmanske bibliotek. Tilstanden for den skadde er alvorlig.

- Jeg kan bekrefte at to personer er stukket med kniv. Én er død på åstedet, mens den andre er kjørt til sykehus, opplyser Ole-Petter Jacobsen, krimvaktleder ved Oslo politidistrikt, til Dagbladet.

Jacobsen opplyser at én person er pågrepet.

Meldingen om knivstikkingen kom inn klokka 01.20. I 02-tida er gata sperret av, og det er en rekke politibiler og ambulanser på stedet. Også en hundepatrulje fra politiet er ankommet og søker i området.

 UNDERSØKER:  Meldingen om knivstikkingen kom inn klokka 01.20. I 02-tida er gata sperret av, og det er en rekke politibiler og ambulanser på stedet. Også en hundepatrulje fra politiet er ankommet og søker i området. Foto: Lars Nyland / Dagbladet.
UNDERSØKER: Meldingen om knivstikkingen kom inn klokka 01.20. I 02-tida er gata sperret av, og det er en rekke politibiler og ambulanser på stedet. Også en hundepatrulje fra politiet er ankommet og søker i området. Foto: Lars Nyland / Dagbladet. Vis mer

- En kvinne er bekreftet omkommet og det er en mann som ligger på Ullevål sykehus. Tilstanden hans er nå stabil, men han er alvorlig skadet. Det er foreløpig usikkert hvilken relasjon de har, sier Ole-Petter Jacobsen, vaktleder på kriminalvakten ved Oslo politidistrikt til Dagbladet.

En 23-årig mannlig forbipasserende sier til Dagbladet at han så tre personer oppføre seg mistenkelig minutter før politiets ankomst.

- Tre menn hoppet over et gjerde og løp inn i bakgården. De var iført hettegensere, sier vitnet, som er ganske sikker på at det har noe å gjøre med knivstikkingen.

- Jeg hørte skriking og skråling, sier et annet vitne.

Dagbladet følger saken.