TOK FYR: Hytta på vogntoget tok fyr i den kraftige kollisjonen, men føreren kom seg ut tilsynelatende uskadd. Føreren av personbilen omkom. Foto: SVEIN LØVLAND/AVISEN AGDER
TOK FYR: Hytta på vogntoget tok fyr i den kraftige kollisjonen, men føreren kom seg ut tilsynelatende uskadd. Føreren av personbilen omkom. Foto: SVEIN LØVLAND/AVISEN AGDERVis mer

Én død etter kollisjon mellom vogntog og personbil

Vogntoget raste ned skråning og tok fyr.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): Én person er bekreftet død etter en frontkollisjon mellom en personbil og et vogntog på E39 i Vest-Agder. Det er kaotiske forhold på ulykkesstedet, og en stor mengde redningsmannskaper er kommet til.

- Det kom inn en rekke meldinger om ulykken, den første kom klokka 13.28. Den døde, en mann, var alene i personbilen, opplyser operasjonsleder Øystein Vellesen ved Agder politidistrikt til Dagbladet.

Ifølge Vellesen havnet vogntoget utfor en skråning etter det kraftige sammenstøtet, som skjedde ved Rekevik, ikke langt fra fylkesgrensa mot Rogaland.

- Hytta på vogntoget tok fyr. Men føreren kom seg ut og skal virke uskadd, sier operasjonslederen.

Ifølge Avisenagder.no's opplysninger var vogntoget på vestover, mens personbilen kom i motsatt retning og frontkolliderte mens den var i ferd med å kjøre forbi en annen trailer.

Nå er tett trafikkerte E39 helt stengt mens redningsmannskapene arbeider på stedet.

- Nå venter vi på tekniske etterforskere fra politiet og havarikommisjonen for tunge kjøretøyer. Det vil bli omkjøring for småbiltrafikken, mens tungtrafikken må vente til veien åpnes igjen. Det kan ta flere timer, sier Vellesen til Dagbladet.

De involverte førernes identitet er så langt ikke kjent. I 15-tida er den omkomne personbilføreren ennå ikke hentet ut fra vraket.