Én død i Bush-protester

12 skadd i demonstrasjoner i India .

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): USAs president George Bush er for tida på besøk i India. Men besøket er svært kontroversielt og mange indere misliker at myndighetene deres knytter tettere bånd med USA.

I dag har det vært store demonstrasjoner i flere byer der hinduer og muslimer har braket sammen i konfrontasjoner. En person ble skutt og drept og 12 er skadd i byen Lucknow, sier politiet til AP.

Slåssingen startet da bevæpnede muslimer ville tvinge hinduistiske butikkeiere til å stenge butikkene deres i protest mot Bush.

George Bush vil i ettermiddag holde en anti-terror tale i New Dehli.

Hater Bush

Etter sitt tredagers besøk i India skal Bush i kveld videre til Pakistan, der situasjon er minst like betent som i India.

Under demonstrasjoner i Karachi i dag ble demonstranter banket opp av politiet med batonger og det ble brukt tåregass mot dem.

- Vi protesterer mot besøket til Bush fordi vi hater ham. Han har drept så mange uskyldige mennesker, så mange uskyldige muslimer, sier demonstrant Javed Rahman til AP.

Stengt butikker

Store grupper var samlet utenfor det amerikanske konsulatet. Det ble brent amerikanske flagg, protestantene ropte «Død over Bush» og andre slagord.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer