Én død i Bush-protester

12 skadd i demonstrasjoner i India .

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): USAs president George Bush er for tida på besøk i India. Men besøket er svært kontroversielt og mange indere misliker at myndighetene deres knytter tettere bånd med USA.

I dag har det vært store demonstrasjoner i flere byer der hinduer og muslimer har braket sammen i konfrontasjoner. En person ble skutt og drept og 12 er skadd i byen Lucknow, sier politiet til AP.

Slåssingen startet da bevæpnede muslimer ville tvinge hinduistiske butikkeiere til å stenge butikkene deres i protest mot Bush.

George Bush vil i ettermiddag holde en anti-terror tale i New Dehli.

Hater Bush

Etter sitt tredagers besøk i India skal Bush i kveld videre til Pakistan, der situasjon er minst like betent som i India.

Under demonstrasjoner i Karachi i dag ble demonstranter banket opp av politiet med batonger og det ble brukt tåregass mot dem.

- Vi protesterer mot besøket til Bush fordi vi hater ham. Han har drept så mange uskyldige mennesker, så mange uskyldige muslimer, sier demonstrant Javed Rahman til AP.

BRENNER: En pakistansk aktivist brenner et bilde av president George Bush under demonstrasjonen i Islamabad. Foto: Scanpix
BRENNER: En pakistansk aktivist brenner et bilde av president George Bush under demonstrasjonen i Islamabad. Foto: Scanpix Vis mer

Stengt butikker

Store grupper var samlet utenfor det amerikanske konsulatet. Det ble brent amerikanske flagg, protestantene ropte «Død over Bush» og andre slagord.

Da politiet ville hindre de rundt tusen muslimene fra å komme nærmere konsulatet kastet demonstrantene stein mot politimennene. De svarte med å slå med batong og kaste tåregassgranater.

Andre steder i Pakistan har titusener vært samlet i fredelige demonstrasjoner mot besøket til George Bush.

Radikale muslimske grupper har streiket og stengt butikker i flere byer.

STORE PROTESTER: Betent stemning i Islamabad og andre byer i Pakistan før George Bush kommer til landet i kveld.