EN DØD: En person mistet livet og flere er skadd etter en frontkollisjon mellom et vogntog og en buss på E16 i Voss. Føreren av vogntoget (bildet) skal ha kommet fra ulykken uten alvorlige skader. Foto: Marita Saue Hamre / Avisa Hordaland
EN DØD: En person mistet livet og flere er skadd etter en frontkollisjon mellom et vogntog og en buss på E16 i Voss. Føreren av vogntoget (bildet) skal ha kommet fra ulykken uten alvorlige skader. Foto: Marita Saue Hamre / Avisa HordalandVis mer

Én død og flere skadd etter kollisjon mellom buss og vogntog på E16 i Voss

Skadde sendt til sykehus og legevakt. Politiet vet fortsatt ikke årsak til ulykken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Er du på stedet? Har du bilder? Tips oss på 2400@db.no

(Dagbladet): Bussjåføren døde og fem personer ble lettere skadd da en ekspressbuss og en lastebil frontkolliderte på E16 ved Evanger i Hordaland i Voss kommune mandag ettermiddag.

Dypt tragisk

Den dramatiske frontkollisjonen skjedde like før klokken 15. Bussen fra Nettbuss var på vei fra Sogndal til Bergen da ulykken skjedde mellom Holemarktunnelen og Nakkagjeltunnelen på E16, like ved Evanger i Voss kommune. Lastebilen tilhørte transportselskapet Asko.

- Det var sjåføren av bussen som omkom i ulykken. Politiet har varslet nærmeste pårørende og vil følge opp familien i samarbeid med deres hjemkommune, opplyste Vest politidistrikt mandag kveld.

I Nettbuss er de forferdet over at en av deres sjåfører har mistet livet.

- Dette er dypt tragisk. Våre tanker går nå til alle involverte og deres pårørende, sier administrerende direktør Ståle Nistov i Nettbuss Travel AS.

Ukjent årsak

- Det er så langt meldt om én omkommet, fem lettere skadd og tolv fysisk uskadde. De skadde er sendt til Voss sjukehus og Bergen legevakt. De uskadde er også sendt til Bergen legevakt, opplyser Margrethe Myrmehl Gudbrandsen, kommunikasjonsrådgiver i Vest politidistrikt, i en pressemelding.

Det ble først meldt om så mange som 18 skadde etter ulykken, som fant sted ved Nakkagjelstunnelen på E16 ved Evanger mandag ettermiddag. Politiet fikk melding om ulykken klokka 14.43.

ULYKKE: Politiet ble varslet om den dramatiske frontkollisjonen klokken 14.43. 
Foto: Marita Saue Hamre / Avisa Hordaland / NTB scanpix
ULYKKE: Politiet ble varslet om den dramatiske frontkollisjonen klokken 14.43. Foto: Marita Saue Hamre / Avisa Hordaland / NTB scanpix Vis mer

I tillegg til den omkomne sjåføren ble fem personer lettere skadd mens tolv personer slapp fra ulykken uten fysiske skader. Skadde personer ble sendt til Voss sykehus, mens Bergen legevakt tok imot både skadde og uskadde passasjerer.

- Politiet har startet etterforskning, men vet foreløpig ikke årsaken til ulykken. Det er Voss lensmannsdistrikt med bistand fra Bergen sentrum politistasjon som står for den videre etterforskningen, opplyser politiet.

Vogntogsjåfør uten skader

Voss sykehus opplyser at fire av pasientene som har fått behandling der, er tre kvinner på 20, 30 og 57 år, samt en gutt på 17.Det var Bygdanytt som først meldte om den alvorlige ulykken.

Vogntogsjåføren, som kjørte på oppdrag for Asko Vest, kom fra ulykken uten alvorlige skader, ifølge sjåførens arbeidsgiver.

- Vår sjåfør er tilsynelatende ikke alvorlig skadet. Han har vært i kontakt med vår transportleder som har reist til stedt for å skape seg oversikt, sier Edvin R. Nilsson i Asko Vest til Bergensavisen (BA).

Flere vitner på stedet forteller om et kaotisk skadested, med store materielle skader.

Steinar Herheim var på vei til Voss da han ble en av de første på ulykkesstedet.

- Redningsarbeidet var allerede godt i gang. Noen haltet og kom seg ut gjennom en knust rute. Bussen var godt most inn i fjellveggen på høyre side, sier han til BA.

  • Politiet har opprettet et eget telefonnummer for pårørende: 815 02 800.

Dagbladet kommer tilbake med mer.