REDNIGSAKSJON: Store mannskaper leter etter en savnet person etter en ulykke ved Arsvågen i Rogaland. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix
REDNIGSAKSJON: Store mannskaper leter etter en savnet person etter en ulykke ved Arsvågen i Rogaland. Foto: Carina Johansen / NTB scanpixVis mer

Én død og én savnet etter sjarkulykke

Et omfattende søk etter savnede pågår.

Lørdag formiddag meldte Sør-Vest politidistrikt om en sjarkulykke i Arsvågen i Rogaland.

- Dette er en mindre fiskebåt med to personer om bord. Den ble meldt savnet av familiemedlemmer, sier operasjonsleder Jostein Reiestad til Dagbladet.

Politiet fikk melding fra Hovedredningssentralen klokka 11.18. Reiestad bekrefter at en person er savnet og at en person er hentet opp av sjøen.

Savnet i flere timer

Mannen som ble hentet opp av vannet, er 51 år gammel, han var livløs og måtte ha hjerte- og lungeredning av personell i luftambulansen. Redningsleder Owe Frøland bekreftet overfor NTB at mannen ankom Haukeland universitetssjukehus i Bergen rundt klokka 13.

Lørdag kveld skriver Haukeland sykehus i en pressemelding at 51-åringen er død.

En mann i 40-åra, som var med i sjarken for å fiske hummer, har vært savnet i flere timer. Redningslederen sier det ni meter lange fartøyet med all sannsynlighet har gått ned i farvannet ved Bussholmane og Sauøya i Arsvågen i Rogaland.

Det var i samme området 51-åringen ble hentet livløs opp av sjøen.

Grøv sjø og sønnavind

- De to drev med hummerfiske, og det er antatt at de dro ut lørdag morgen, men det har ikke vært kontakt med dem siden fredag, opplyser redningsleder Owe Frøland til NTB.

Redningsmannskapet finner ikke sjarken, men har funnet en oppblåsbar redningsflåte i sjøen lenger inn i vika, samt en del vrakgods og drivgods.

Det antas at sjarken har fått problemer med grov sjø og sønnavind, slik de første båtene som deltar i letingen har beskrevet værsituasjonen på stedet.

Stor redningsaksjon

Det er HRS som koordinerer redningsaksjonen og politiet bistår med ressurser på land. Store ressurser er satt inn i letingen, blant annet losbåt, ambulansebåt og en rekke private båter. I tillegg har det vært flere helikoptre med i søkene. Lørdag ettermiddag drev et helikopter overflatesøk fra lufta. Det skal også igangsettes landssøk.

Det er også satt dykkere inn i redningsstyrken, men de får ikke gått i vannet før vinden og sjøen roer seg.

- Det at det kan ha gått et par timer før vi fikk beskjed, og været som er i området, vanskeliggjør søkene. Ting blir fraktet av gårde med sjøen. Det ser vi med de gjenstandene vi har funnet så langt. De er funnet lenger inn i vika, i samme retning som været går i, sier Frøland.

Saken oppdateres

ULYKKE: En leteaksjon er satt i gang etter en sjarkulykke i Arsvågen i Rogaland. Det er utfordrende vær på stedet, med tåke og regn. Foto: Jan Kåre Ness
ULYKKE: En leteaksjon er satt i gang etter en sjarkulykke i Arsvågen i Rogaland. Det er utfordrende vær på stedet, med tåke og regn. Foto: Jan Kåre Ness Vis mer