Én død og tre savnet etter at et kraftverk raste sammen i England

Deler av kraftverket skal ha kollapset.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Oxfordshire County Counsil bekreftet at én person har omkommet og tre personer savnet etter at deler av et kraftverk kollapset i nærheten av Oxford i England.

Ifølge de første meldingene om ulykkene skyldtes kollapsen en eksplosjon. Dette avvises av brannvesenet overfor avisa Oxford Mail.

Ulykken skjedde i Didcot kraftverk i Oxfordshire fylkeskommune, en person mistet livet, fem personer har blitt sendt til sykehus, mens tre personer fortsatt ikke har blitt gjort rede for.

- Jeg kan bekrefte at redningsarbeidet pågår og at det har vært ett dødsfall. Fem personer er sendt til sykehus, og tre er savnet, sier Mat Carlile fra brannvesenet i Thames Valley.

Melder om flere døde Ifølge Sky News er det meldt om flere døde. Avisa Oxford Mail melder på sin side at minst én person ha mistet livet i ulykken. 

Sky News melder at ulykken skal ha skjedd i et kombinert kull- og olje-kraftverk som er stengt og allerede delvis revet.

Brannsjef Nathan Travis i Oxfordshire brann- og redningsetat opplyser til Oxford mail at rivningsarbeidere holdt på å gjøre de siste forberedelsene før resten av kraftverket skulle rives.

- Det var i forbindelsene med disse forbredelsene at deler av kraftverket kollapset, sier en GBM-unionsleder til Press Association, ifølge Sky News.

Det som først var antatt å være en eksplosjon ble hørt like etter klokka fire lokal tid.

- Alvorlig Seks ambulanser og to luftambulanser har blitt sendt til stedet, sa en talsperson ved South Central ambulansetjeneste, ifølge tv-kanalen Sky News.  

- Vi beskriver det som en alvorlig hendelse og regner med å finne omkomne.

Politibetjent Rodney Rose Oxfordshire sier til Oxford mail at de ser på ulykka som en kollaps og ikke eksplosjon.

David Cooke som jobber i bygget ved siden av sa at han så store røykskyer etter smellen.

- Bygget vårt begynte å riste, og da vi så ut av vinduet hadde enden av hallen med hovedturbinen kollapset og etterlatt seg en stor haug med støv, sier Cooke til Sky News.

Skulle rives Det var planlagt rivningsarbeider om ti dager, og det skal nå etterforskes hvorfor bygningen gikk i bakken allerede nå.

Kraftverket ble nedlagt i 2013, og tre store kjøletårn på stedet ble revet året etter. Samme år var det en stor brann som følge av en elektrisk feil ved gasskraftverket Didcot B som ligger like i nærheten.

Dagbladet oppdaterer saken.