Én drept etter knivdrama i Bergen

Mann i midten av 50-åra pågrepet av politiet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

BERGEN/ OSLO (Dagbladet): Politiet i Hordaland ble i kveld varslet om en knivstikking like utenfor Bergen sentrum. Ved klokka 18.07 fikk politiet flere meldinger om hendelsen.

Litt før 19.30 i kveld meldte politiet på Twitter at én mann døde av skadene etter knivstikkingen.

Blodtilsølt mann på gata - Det var en ambulanse som var ute på et annet oppdrag og derfor var raskt på stedet, sier politioverbetjent Rune Vedeler til Dagbladet på stedet.

Politiet ble først varslet om en blodtilsølt mann ute på gata. Væpnet politi rykket ut til adressen.

- Vi tok oss inn til leiligheten og fant to kritisk skadde og en lettere skadd mann. Sistnevnte hadde vært ute på gata for å varsle, sier Vedeler.

- Han sa at én mest sannsynlig er drept Espen Skogstad (38) bor i nabohuset til bygningen der knivdramaet foregikk i kveld.

Han forteller til Dagbladet at han kom kjørende hjem da han observerte den blodige mannen på gata - det var en person han kjente.

- Jeg parkerte bilen og gikk tilbake til ham. Han blødde mye og hadde trøbbel med å ringe fra telefonen fordi den var full av blod. Han sa at «en mann mest sannsynlig er drept inne i leiligheten», sier Skogstad.

Han ringte straks politiet, og samtidig kom en ambulanse tilfeldig kjørende forbi. I løpet av få minutter var gata sperret av.

- Jeg kjente ikke igjen de andre som ble båret ut, eller den pågrepne, sier Skogstad.

Godt voksne, etnisk norske Etter å ha vært inne i den aktuelle leiligheten, gjennomsøkte politiet den kommunale boligen og påtraff en mann som ble pågrepet for hendelsen. Mannen, som er i midten av 50-åra, er brakt inn til sentrum politistasjon i Bergen og vil etter hvert bli avhørt.

Alle innvolverte i saken er «godt voksne menn» og etnisk norske, forteller politioverbetjent Vedeler.

Politiadvokat Bertil Rønnestad sier at den pågrepne vil få oppnevnt en advokat.

- Det vil ikke bli tatt stilling til varetektsfengsling før onsdag. Saken blir etterforsket for fullt, og vi vil ikke gi flere opplysninger nå, sier Rønnestad.

Dagbladet følger saken.

KNIVDRAMA: Én mann ble drept og én kritisk skadet etter knivstikking like utenfor Bergen sentrum i kveld. Ytterligere en mannsperson fikk lettere skader. Politiet har pågrepet en fjerde mann etter hendelsen. Foto: Kjetil Vatsøy
GODT VOKSNE, ETNISK NORSKE MENN : Alle de involverte i knivdramaet var godt voksne, etnisk norske menn opplyser politiet. Foto: Tor Erik H. Mathiesen
- Vi tok oss inn til leiligheten og fant to kritisk skadde og en lettere skadd mann. Sistnevnte hadde vært ute på gata for å varsle, sier politiets innsatsleder på stedet, Rune Vedeler.Foto: Tor Erik H. Mathiesen
 ØYENVITNE:  Espen Skogstad (38) ringte politiet etter at han traff en blodtilsølt nabo på fortauet. 

Foto: Tor Erik H. Mathiesen
ØYENVITNE: Espen Skogstad (38) ringte politiet etter at han traff en blodtilsølt nabo på fortauet. Foto: Tor Erik H. Mathiesen Vis mer