DRAP: En av personene som ble skutt på Tøyen i Oslo seint i går kveld er nå død. Foto: Lars Lindqvist
DRAP: En av personene som ble skutt på Tøyen i Oslo seint i går kveld er nå død. Foto: Lars LindqvistVis mer

Én drept etter Tøyen-skyting

Den ene av de to som ble skutt i Oslo i går døde av skadene, bekrefter politiet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon


(Dagbladet): Politiet bekrefter overfor Dagbladet at en person har omkommet etter skuddvekslingene på Tøyen i går kveld.

- Det vil bli avholdt en pressebrief om Tøyensaken klokka 11.30, opplyser politiinspektør Hanne Kristin Rohde ved Volds- og sedelighetsavsnittet i oslopolitiet til Dagbladet.

Én person ble funnet skutt i krysset Jens Bjelkes gate/Eiriks gate. Den andre ble funnet like etter, på en perrong på Tøyen T-banestasjon, kort vei fra det første åstedet. Den første meldingen fra Jens Bjelkes gate kom inn til politiet klokka 22.22. Den andre skytingen ble meldt inn fem minutter senere - klokka 22.27.

To biler
Politiet tror ikke skytingen skjedde inne på T-banestasjonen, men er ikke sikre på hvor enda.

Det er foreløpig uklart hvem av personene som har dødd av skadene.

Innsatsleder Rune Bjørsvik opplyste i går kveld at det første skyteofferet satt i en rød Opel personbil, som kom kjørende i Jens Bjelkes gate i retning Enerhaugen. Ruta på denne bilen ble knust på førersida.

- En sølvgrå Audi personbil kjørte opp og parkerte foran den røde bilen, og to personer gikk ut, fortalte innsatslederen.

- Ingen pågrepet
- En av de to fra  Audien skjøt mannen i førersetet på Opelen. Deretter satte de to seg inn i Audien igjen og stakk fra stedet, sa Bjørsvik.

Verken Audien eller de to inni er funnet. Det skal ha blitt avfyrt flere skudd mot den røde Opelen. Det er ikke kjent om politiet har pågrepet noen i sakene.

Politiet ser skyteepisodene i en sammenheng og mener det er snakk om et oppgjør innad i det somaliske miljøet.

Dagbladet kommer med mer.

SKUTT: Det ble hørt tre skudd i Jens Bjelkes gate på Tøyen i Oslo ca. klokka 22.20 i går. Her tar politiet hånd om skuddofferet, som satt blødende i førersetet på en rød Opel. Fem minutter seinere ble en annen mann funnet skutt på Tøyen T-banestasjon i nærheten. Foto: SVEIN GUSTAV WILHELMSEN
SKUTT: Det ble hørt tre skudd i Jens Bjelkes gate på Tøyen i Oslo ca. klokka 22.20 i går. Her tar politiet hånd om skuddofferet, som satt blødende i førersetet på en rød Opel. Fem minutter seinere ble en annen mann funnet skutt på Tøyen T-banestasjon i nærheten. Foto: SVEIN GUSTAV WILHELMSEN Vis mer