Én drept i selvmordsangrep

Rawalpindi i Pakistan.

SELVMORDSBOMBE: Politiet undersøker bussen som ble angrepet av en selvmordsbomber på motorsykkel. Én ble drept og minst ble 28 skadd i angrepet i Pakistan torsdag. Foto: AFP PHOTO/SAJJAD QAYYUM
SELVMORDSBOMBE: Politiet undersøker bussen som ble angrepet av en selvmordsbomber på motorsykkel. Én ble drept og minst ble 28 skadd i angrepet i Pakistan torsdag. Foto: AFP PHOTO/SAJJAD QAYYUMVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet.no): Minst én person ble drept og 28 personer ble skadet i et selvmordsangrep i Rawalpindi i Pakistan i dag.

Det melder The New York Times.

- Det kom et høyt smell og deretter flammer og masse støv. Jeg så bare bussen stå i brann. Etterpå hørte jeg folk som skrek av smerte, sier en vakt i en lokal skobutikk til nyhetsbyrået AFP.

Motorsykkel
En selvmordsbomber på motorsykkel skal ha kollidert med en buss. Et 20-talls arbeidere ved et kjernekraftverk var om bord i bussen.

Lokale medier skal ha meldt at seks personer omkom i selvmordsangrepet, noe politiet i byen også skal ha bekreftet, ifølge AFP.

Dødstallet er nå nedjustert til én, melder nyhetsbyrået.

Protest mot militæret
Ingen har foreløpig påtatt seg skylden for angrepet, men det spekuleres i at det var et svar på det pakistanske militærets offensiv mot Taliban i de nordvestlige delene av landet.

Hovedkvarteret for militæret i Pakistan ligger i Rawalpindi.

ARBEIDSBUSS: Bussen fraktet arbeidere ved et kjernekraftverk i byen. Foto: AFP PHOTO/SAJJAD QAYYUM
ARBEIDSBUSS: Bussen fraktet arbeidere ved et kjernekraftverk i byen. Foto: AFP PHOTO/SAJJAD QAYYUM Vis mer