Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Én drept og 23 skadd av bilist i New York. Testet positivt på «englestøv»

Politiet utelukker terror.

ÉN DREPT: 23 personer ble skadd og én person drept da en personbil kjørte opp på et fortau på Times Square i New York. Politiet utelukker terror. Video: AP / NTB  Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Én døde og 23 ble skadd da en bil i høy fart kjørte opp på et fortau på Times Square i New York.

Politiet utelukker terror.

Ifølge to politikilder har sjåføren av bilen forklart at han hørte stemmer og trodde han skulle dø i forkant av hendelsen.

Mannen har også testet positivt på det narkotiske stoffet PCP – også kalt englestøv, ifølge CNN. TV-kanalen skriver at mannen har sagt at gud ba ham gjøre det han gjorde.

- Basert på informasjon vi har på nåværende tidspunkt, er det ingen indikasjoner på at dette var en terrorhandling. Men når det er sagt, vi forsterker nå politiets tilstedeværelse ved viktige severdigheter i byen, sa New Yorks ordfører Bill de Blasio på en pressekonferanse torsdag ettermiddag.

Han opplyser at bilføreren er en 26 år gammel mann fra Bronx i New York som tidligere har tjenestegjort i den amerikanske marinen.

Testes for ruskjøring

26-åringen har kriminelt rulleblad, opplyste ordføreren.

- Den 26 år gamle amerikanske statsborgeren Richard Rojas fra Bronx er pågrepet. Han er tidligere straffedømt og har to tilfeller av kjøring i ruspåvirket tilstand på rullebladet, sa New Yorks politimester James O'Neill på pressekonferansen.

Sjåføren ble raskt tatt hånd om og promilletestet. De første prøvene viste at han ikke var alkoholpåvirket, men det ble gjort flere prøver for å se om han hadde brukt narkotika.

En død og 23 skadd

O'Neill beskrev hendelsesforløpet slik:

- Klokken 11.55 kjørte en bil i høy fart langs fortauet fra 44th Street til 45th Street og rammet en rekke fotgjengere. Bilen stanset på et hjørne da den kolliderte med sperringer, sa politimesteren.

Både ordføreren, politiet og brannvesenet opplyser at en kvinne på 18 år mistet livet da hun ble kjørt ned av bilen. 23 personer er skadd.

Bilder viser en rød bil som står med to av hjulene over bakken, inntil en lyktestolpe og barrierer som skal hindre kjøretøy i å ta seg opp på fortauet. Bilens panser og frontparti var sammentrykt. Times Square er et svært populært turistområde.

Kaotisk

Fjernsynsbilder fra CBS New York Television viser politibetjenter som tar med seg bilføreren og plasserer ham i en politibil. Føreren var kledd i en svart T-skjorte.

Den første meldingen om hendelsen kom via en kunngjøring i bygningen som huser nyhetsbyrået Reuters' hovedkvarter i New York i nærheten av Times Square.

Et øyenvitne opplyste da til byrået at minst ti personer lå på bakken.

Øyevitner sier til Reuters at kjøretøyet kjørte imot trafikkretningen og opp på fortauet. Sko lå spredt utover fortauet og en person var dekket av et blodig teppe, forteller et øyevitne.

Saken blir nå etterforsket av New York-politiet i samarbeid med FBI.

(NTB)