Én drept og flere såret i skyteepisoder i USA

Én eller flere gjerningsmenn åpnet ild under en gatefest i lørdag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet/NTB): Skytepisodene oppstod flere steder i USA. Én av dem på en gatefest på en basketballbane i en bakgård i Detroit hvor ni personer ble såret og tilstanden til en av dem er ifølge politiet kritisk.

Det var også flere barn til stede på basketballbanen der festen ble holdt, men ingen av dem ble truffet.Politiet tror at den eller de som sto bak skytingen var ute etter en bestemt person, men det er ikke kjent hvem dette var.

- Jeg tror at en person var målet, mens de øvrige bare tilfeldigvis var til stede, sier assisterende politisjef Steve Dolunt til avisa Detroit Free Press.

Gjerningsmennene flyktet fra stedet og motivet bak skytingen er ikke kjent.

Angrep piknik
En annen skyteepisode i Philadelphia etterlot seg sju skadde, flere av dem barn. En 18 måneder gammel jente ble streifet av en kule i nakken. Også en 11 år gammel jente og en 13 år gammel gutt er blant de sårede.

- Det ser ut som gjerningspersonen bare tilfeldig fyrte av våpenet sitt nedover gaten og traff alle de som var i veien" sa Philadelphia politimannen John Walker, til TV-kanalen NBC.

Politiet har så langt ikke gjort noen pågripelser i forbindelse med saken.

Vil skjerpe våpenloven Tidligere i uken kom nyheten om at den 21 år gamle ekstremisten Dylan Roof masskarerte ni mennesker i en afroamerikansk kirke i Charleston. Obama reagerte sterkt på nyheten og har gjentatte ganger tatt til orde for en strengere våpenpolitikk.

- Vi må innse det faktum at denne type vold ikke skjer i andre utviklede land, sa presidenten i sin første kommentar til massakren.

Han ønsker å skjerpe våpenlovene, blant annet ved å påby selgere å gjennomføre grundigere bakgrunnssjekk på dem som vil kjøpe våpen. Obama vil også forby salg av angrepsvåpen av militær karakter, samt begrense størrelsen på ammunisjonsmagasinene.

- Vi bør i det minste kunne snakke om dette, uten å demonisere alle de våpeneierne som holder seg innenfor loven, men også uten å hevde at enhver debatt om dette er ledd i et fanatisk komplott for å ta våpnene fra folk, sa Obama fredag.