SPERRET AV: Området rundt butikken er sperret av, og væpnet politi holder vakt. Foto: Paul Weidenbaum / DPA / AP / NTB Scanpix
SPERRET AV: Området rundt butikken er sperret av, og væpnet politi holder vakt. Foto: Paul Weidenbaum / DPA / AP / NTB ScanpixVis mer

Én drept og flere skadd i knivangrep i Hamburg

Angrepet skjedde i supermarked.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SISTE: Politiet melder i 20.30-tida at den mistenkte gjerningsmannen er en 26-åring. Han er født i De forente arabiske emirater, men statsborgerskapet er uklart.

Den omkomne er en 50-årig tysker. Til sammen seks personer er skadd, noen av dem alvorlig. En av dem ble skadd under basketaket med den mistenkte.

Motivet for angrepet er fremdeles ikke klarlagt.

(Dagbladet): Én person er død og flere skadd etter et knivangrep i en dagligvarebutikk i Hamburg, melder byens politi på Twitter.

I 17.35-tida tallfester de antallet skadde til fire.

Motivet for angrepet, som skjedde i bydelen Barmbek i 15.10-tida, er uklart. Den mistenkte gjerningsmannen er pågrepet, ifølge politiet ble han overmannet av publikum og er selv lettere skadd.

Et vitne sier til Bild at den pågrepne ropte «Allahu akbar» under angrepet, men dette er ikke bekreftet fra annet hold. Avisas bilde av den mistenkte viser at han er tilsølt av blod.

Klokka 16.53 melder politiet at det «definitivt dreier seg om en enkelt gjerningsmann». Han gikk ifølge avisa Welt løs på tilfeldige kunder, før han stakk fra stedet. Men vitner fulgte etter ham og tok saken i egne hender.

- Han ble overmannet av publikum og ble lettere skadd, sier en talsperson for politiet til avisa.

Talspersonen opplyser at den mistenkte deretter ble pågrepet av sivilkledd politi.

Det har versert opplysninger om at angrepet er et ransforsøk, men dette kan ikke politiet bekrefte.

Dagbladet følger saken.