Én drink om dagen er sunt

Er du middelaldrende mann eller kvinne, kan du godt unne deg én drink om dagen. Det reduserer dødeligheten med 20 prosent, ifølge amerikanske forskere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Siste nummer av The New England Journal of Medicine har nylig offentligjort den største undersøkelsen som noen gang er gjort for å finne ut hvilken effekt alkohol har på helsa vår. Det gledeligste i disse førjulstider er at moderat alkoholbruk har generell helsefremmede virkning.

Nesten en halv million menn og kvinner over 56 år er sjekket gjennom ni år i den amerikanske undersøkelsen.
De seinere år har mange forskere funnet ut at litt alkohol er godt for hjertet. Ulempen har vært at andre forskere har funnet ut at alkohol øker kreftrisikoen.

Nå har American Cancer Societys siste forskningsresultater vist at et beskjedent inntak av alkohol er sunt. Ulempene veies blant annet opp av den gode virkningen på hjertet.

- Det viktigste rådet til folk er at man er meget bevisst på å drikke moderat, sier doktor Michael J. Thun, som har ledet den store helseundersøkelsen.

At balansert alkoholforbruk virker positivt på helsa slik undersøkelsen sier, er basert på at alle mulige pluss og minus er lagt sammen til en stor fellesnevner.