Elise (29):

Én endring - raste ned i vekt

Elise forteller om hvordan livet hennes ble styrt av mat. Til slutt tok hun et valg som fikk henne til å rase ned i vekt og gjorde at hun fikk kontroll på matsuget. - Ikke noe vi anbefaler, sier ekspert.

FANT SIN LØSNING: Elise Olsen forteller om hennes egen måte å få kontroll på det hun spiser for å holde seg i form. Foto: Privat
FANT SIN LØSNING: Elise Olsen forteller om hennes egen måte å få kontroll på det hun spiser for å holde seg i form. Foto: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Jeg har gjennom hele barndommen og ungdomsårene vært naturlig slank, selv om jeg ikke så det på den måten selv. Da vekta plutselig hadde blitt så høy at BMI-kalkulatoren viste fedme, følte jeg på alvor at noe måtte gjøres.

Det sier Elise Olsen (29) fra Torp i Fredrikstad til Dagbladet. For noen år siden havnet hun på et sted hun ikke ville være.

Hun hadde lagt merke til at vekta sakte, men sikkert hadde økt, til tross for at hun var i aktivitet daglig, spiste sunt, fikk i seg små måltider ofte, og spiste sjeldent fast food.

29-åringen hadde drevet med kaloritelling over lengre tid tidligere, og likte overhodet ikke følelsen hun hadde i verken kropp eller hode under den dietten. Tidligere hadde hun gått til innkjøp av flere bøker og prøvd flere ulike ting.

Rådet fra legen

Etter et par år uten resultater, bestemte Elise seg for å dra til legen.

- Han fortalte meg om tidsbegrenset spising (TBS) eller faste. Han foreslo, så vidt jeg husker, at jeg skulle faste 17 timer i døgnet, sier Elise, før hun fortsetter:

- På dette tidspunktet var jeg dritt lei dietter hvor jeg måtte gå sulten, og avfeide legen min ganske raskt. Det å være sulten var ikke noe for meg.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.