- Én etter én ble IS-gislene løslatt. Til slutt satt bare amerikanere og briter igjen

Jihadistene i Den islamske stat torturerer hjelpearbeider og journalister, og selger gislene.

HENRETTET :  Amerikaneren James Foley var fange hos Den islamske stat. Amerikanerne nektet å betale løsepenger, og Foley ble halshogd.
HENRETTET : Amerikaneren James Foley var fange hos Den islamske stat. Amerikanerne nektet å betale løsepenger, og Foley ble halshogd.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Avisa New York Times dokumenterer i en større artikkel at vestlige hjelpearbeidere og journalister som har blitt kidnappet og tatt til fange av terroristene i Syria blir torturert.

Tidligere fanger - som i følge avisa New York Times - har blitt løslatt mot løsepenger, forteller om groteske torturmetoder og uutholdelige lidelser blant de bortførte.

Betaler ikke Vestlige land nekter for å ha betalt løsepenger, men den amerikanske storavisas mener å kunne dokumentere at årsaken til at flere europeiske journalister og hjelpearbeidere har blitt løslatt fordi det er utbetalt løsepenger.

De to eneste nasjonene som helt sikkert ikke utbetaler løsepenger er USA og Storbritannia. New York Times forteller at det satt et 20-talls gisler fanget i Raqqa, men til slutt var det kun åtte-ni igjen - alle amerikanere og briter. Samtlige av de andre gislene var løslatt.

I nyhetsdokumentaren til New York Times blir det fortalt at terroristene bruker samme torturmetode som amerikanske CIA skal ha behandlet fanger i Afghanistan og Irak - blant annet såkalt vanntortur.

Mens enkelte europeiske land angivelig skal ha betalt løsepenger for gislene, mener amerikanske og britiske myndigheter at ved å ikke gi etter for de islamske terroristene, vil briter og amerikanere på sikt ikke være attraktive mål.

Plastsandaler Flere av de løslatte gislene skal ha gjenkjent de som har blitt henrettet. I tillegg kjenner de igjen plastsandalene de henrettede går med når de blir drept.

Europeerne som har blitt løslatt av islamistene kjente igjen det beigefargede flip-flop-sandalene de hadde blitt tvunget til å gå med under fangenskapet hos de islamske jihadistene.

I nyhetsdokumentaren til New York Times kommer det også fram at de islamske terroristene har tatt direkte kontakt med familiene til gislene.