- Én etter én ble IS-gislene løslatt. Til slutt satt bare amerikanere og briter igjen

Jihadistene i Den islamske stat torturerer hjelpearbeider og journalister, og selger gislene.

HENRETTET :  Amerikaneren James Foley var fange hos Den islamske stat. Amerikanerne nektet å betale løsepenger, og Foley ble halshogd.
HENRETTET : Amerikaneren James Foley var fange hos Den islamske stat. Amerikanerne nektet å betale løsepenger, og Foley ble halshogd. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Avisa New York Times dokumenterer i en større artikkel at vestlige hjelpearbeidere og journalister som har blitt kidnappet og tatt til fange av terroristene i Syria blir torturert.

Tidligere fanger - som i følge avisa New York Times - har blitt løslatt mot løsepenger, forteller om groteske torturmetoder og uutholdelige lidelser blant de bortførte.

Betaler ikke Vestlige land nekter for å ha betalt løsepenger, men den amerikanske storavisas mener å kunne dokumentere at årsaken til at flere europeiske journalister og hjelpearbeidere har blitt løslatt fordi det er utbetalt løsepenger.

De to eneste nasjonene som helt sikkert ikke utbetaler løsepenger er USA og Storbritannia. New York Times forteller at det satt et 20-talls gisler fanget i Raqqa, men til slutt var det kun åtte-ni igjen - alle amerikanere og briter. Samtlige av de andre gislene var løslatt.

I nyhetsdokumentaren til New York Times blir det fortalt at terroristene bruker samme torturmetode som amerikanske CIA skal ha behandlet fanger i Afghanistan og Irak - blant annet såkalt vanntortur.

Mens enkelte europeiske land angivelig skal ha betalt løsepenger for gislene, mener amerikanske og britiske myndigheter at ved å ikke gi etter for de islamske terroristene, vil briter og amerikanere på sikt ikke være attraktive mål.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer