RASTEB SAMMEN: En mann er funnet død i ruinene av de to bygningene som raste sammen i Marseille mandag. Mellom fem og åtte personer er savnet og fryktes omkommet. Foto: Gerard Julien / AFP / Scanpix
RASTEB SAMMEN: En mann er funnet død i ruinene av de to bygningene som raste sammen i Marseille mandag. Mellom fem og åtte personer er savnet og fryktes omkommet. Foto: Gerard Julien / AFP / ScanpixVis mer

Én funnet død og flere savnet etter huskollaps i Marseille

En mann er funnet død i ruinene av de to bygningene som raste sammen i Marseille mandag. Mellom fem og åtte personer er savnet og fryktes omkommet.

De to bygningene på fem og seks etasjer raste sammen helt uten forvarsel i morgentimene mandag.

Ifølge lokalmyndighetene var den ene bygningen kondemnert og sto tom. Men i den andre bodde det om lag ti personer.

Redningsmannskaper har gjennom hele natten søkt gjennom ruinhaugen, og tirsdag morgen bekreftet en talsmann for myndighetene at en mann var funnet død, melder nyhetsnettstedet BFMTV.

Letearbeidet etter flere ofre fortsetter tirsdag.

- Vi antar at mellom fem og åtte personer kan befinne seg i ruinene, opplyser talsmannen.

Frankrikes innenriksminister Christophe Castaner kom tirsdag til Marseille for å ta skadeomfanget i øyesyn og snakke med redningsarbeiderne.

- Det viktigste nå er å redde liv, sier han.

To tilfeldige forbipasserende ble skadd da de gikk forbi på fortauet idet den ene bygningen brått raste sammen. De slapp imidlertid heldig fra det med bare lettere skader.

Et stort antall brannfolk deltar i redningsarbeidet, og spesialtrente hunder brukes i letingen etter folk som kan ligge begravd i ruinene.

Gaten der den ene bygningen lå, er sperret av murstein og andre masser fra det sammenraste huset, og et tykt lag med støv dekker mye av gaten.