Én klarte å redde seg ut. Én omkom

Hus tatt av jordras i Orkdal.

STOR AKSJON: Store mannskaper er på plass i Råbygda. Foto: Ned Alley / NTB Scanpix
STOR AKSJON: Store mannskaper er på plass i Råbygda. Foto: Ned Alley / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

SISTE:

Den savnede er funnet omkommet i huset, melder politiet på Twitter klokka 22.16.

- Den savnede ble funnet i huset av redningsmannskaper, og ble erklært omkommet av lege klokka 22.12, opplyser operasjonsleder Kamilla Engen til Dagbladet.

De pårørende har vært på åstedet mens søket har pågått, og politiet ønsker å rådføre seg med dem før flere opplysninger om den avdøde blir offentliggjort.

Flere redningsetater har deltatt i søket, som bl.a. har medført riving av mesteparten av bolighuset. Rasulykken etterforskes videre.

Leteaksjonen pågår for fullt utover kvelden og natta i Orkdal, etter at et bolighus ble tatt av et stort jordras i ettermiddag. Én person er savnet.

- Det var to personer i huset. Én person kom seg ut og fikk varslet, opplyser Kamilla Engen, operasjonsleder ved Trøndelag politidistrikt, til Dagbladet.

- Veldig utfordrende

Engen opplyser at de har gjennomsøkt de delene av huset som er tilgjengelige, uten å finne den savnede. De må rive i bygningen for å komme til de resterende områdene.

- Det er veldig utfordrende. Det er et delvis sammenrast hus, som må sikres, og vi må være forsiktige når vi river, understreker hun.

- I krise

Det rasrammede bolighuset ligger i Råbygda, 3 kilometer vest for byen Orkanger. De pårørende er varslet, men Engen ønsker ikke å gå ut med flere opplysninger om den savnede personen på dette tidspunktet.

- Dette er en liten plass, og de pårørende befinner seg på skadestedet. De er i krise, forklarer hun.

Orkdal kommunes kriseteam er mobilisert og befinner seg også ved huset sammen med de pårørende.

Raset er på 30 ganger 100 meter. Politiet opplyser at det ikke er fare for andre hus i området.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer