Én livstruende skadd

Til sammen tolv sendt til sykehus etter brann i Høyanger.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Tallet på skadde etter brannen på et omsorgssenter i Høyanger i Sogn og Fjordane har utover natta steget, og er i skrivende stund tolv. Alle har pådratt seg røykskader og er sendt til Førde sentralsjukehus, skriver Helse Førde i en pressemelding.

Tidligere opplyste politiet at det trolig ikke var noen som var alvorlig skadd, men Helse Førde oppjusterer nå dette tallet til tre. For én av disse er tilstanden ustabil og livstruende.

Åtte av de sykehusinnlagte er eldre beboere ved omsorgssenteret, de fire resterende er frivillige og helsepersonell som deltok i redningsarbeidet.

Den eldste pasienten er 94 år, den yngste 17, opplyser helseforetaket. Også ytterligere to frivillige fikk problemer med røyken og fikk lokal behandling i Høyanger.

Den omfattende brannen ble meldt i 21.40-tida, og det lille tettstedets velutrustede brannvesen (pga. felles brannvern med Hydro Aluminium på stedet, red.anm.) var raskt på stedet, assistert av ambulanser og helikoptre fra Bergen, Ål og Ålesund.

Det ble raskt klart at ingen var savnet i brannen, som ifølge Dagbladet.no\'s opplysninger kan ha startet på toppen av bygget. Beboerne ble evakuert til provisoriske innkvarteringslokaler i nærheten.

Én livstruende skadd
I FULL FYR: Omsorgssenteret, som ligger i forbindelse til Høyanger sjukeheim midt i sentrum av tettstedet, sto i går kveld i full fyr på kort tid. Foto: RUNE SVIGGUM/YTRE SOGN AVIS/SCANPIX
I FULL FYR: Omsorgssenteret, som ligger i forbindelse til Høyanger sjukeheim midt i sentrum av tettstedet, sto i går kveld i full fyr på kort tid. Foto: RUNE SVIGGUM/YTRE SOGN AVIS/SCANPIX Vis mer