Én mann og 508 kvinner økte bunnlinjen med 700 prosent

Håver inn på glitter og stas.

KRAFTIG OPPGANG: Glitter AS kan skilte med et årsresultat på 5,57 millioner kroner for 2018, mot 0,70 millioner kroner året før. Foto: Finansavisen
KRAFTIG OPPGANG: Glitter AS kan skilte med et årsresultat på 5,57 millioner kroner for 2018, mot 0,70 millioner kroner året før. Foto: FinansavisenVis mer

(Hegnar.no:) Glitter AS økte bunnlinjen med hele 693 prosent i regnskapsåret som ble avsluttet ved utgangen av august i fjor. Selskapet kan skilte med et årsresultat på 5,57 millioner kroner, mot 0,70 millioner kroner året før.

Driftsresultatet endte på 7,43 millioner kroner, opp fra 2,19 millioner kroner året før.

Omsetningen til selskapet som er eiet i sin helhet av morselskapet Glitter International AB, falt med 2,54 prosent. Glitter i Norge solgte smykker, hårtilbehør og diverse skjønnhetsprodukter for omlag 192 millioner kroner, mot 197 millioner kroner i tilsvarende periode året før.

Resultatøkningen skyldes kraftig reduksjon av kostnadene, som ble redusert fra 195 millioner kroner, til 184 millioner kroner i regnskapsåret.

Glitter er en del av det svenske Bergendahl Fashion AB-konsernet, som igjen eies av Bergendahl & Son AB, et handelshus eid av familien Bergendahl- Mylonopoulos i tredje og fjerde generasjon. Konsernet driver grossist og detaljhandel innen bijouterier og accessoirer.

Ved utgangen av august i fjor hadde konsernet 190 butikker, hvorav 68 norske som drives av Glitter.

Én mannlig ansatt

Selskapet hadde per 31.08.2018 kun én mannlig ansatt blant de totalt 509 ansatte. Styret består imidlertid av tre menn og én kvinne.

«Kvinneandelen i selskapet er svært høy. Virksomhetens kunder er i hovedsak kvinner og det er derfor naturlig med en overveiende andel kvinner i butikkene. Likevel ønsker vi en større andel menn og oppfordrer menn til å søke gjennom våre stillingsannonser(..)», heter det i en note i årsregnskapet.

Andre økonominyheter:
Kjos om Max-problemene
Svakeste nyboligsalg siden 2014