STOR AKSJON: Politiet er på plass med store mannskaper i boligfeltet i Morvik. Foto: LEIF STANG/DAGBLADET
STOR AKSJON: Politiet er på plass med store mannskaper i boligfeltet i Morvik. Foto: LEIF STANG/DAGBLADETVis mer

Én mann pågrepet etter væpnet politiaksjon i Bergen

Situasjonen skal være under kontroll. Mannen skal ha blitt bitt av en hund under pågripelsen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| MORVIK/OSLO (Dagbladet): Én mann ble i 0.50-tida pågrepet da politiet stormet huset hans etter at politiet i store deler av kvelden omringet et hus der en mann skal ha blitt sett med våpen.

Aksjonen startet ved 20-tiden onsdag kveld. Det tok nærmere fem timer før situasjonen ble løst.

HER BLIR HAN BRAKT FRA STEDET: Én mann ble pågrepet under en væpnet aksjon i Morvik utenfor Bergen. Her blir han brakt til Bergen legevakt. Foto: LEIF STANG/DAGBLADET
HER BLIR HAN BRAKT FRA STEDET: Én mann ble pågrepet under en væpnet aksjon i Morvik utenfor Bergen. Her blir han brakt til Bergen legevakt. Foto: LEIF STANG/DAGBLADET Vis mer

- Mannen kom ut av huset med et metallrør, en maskinpistollignende gjenstand og kniv på seg. Isoleringsgruppen og gripegruppen gikk til aksjon og pågrep ham, sier innsatsleder Erik Sveaass til Dagbladet.

Operasjonsleder Preben Wallestad ved Hordaland politidistrikt vurderte det slik at det var en fare for offentligheten, men understreker at det er snakk om et «psykiatritilfelle».

AKSJONERTE: Innsatsleder Erik Sveaass forteller at den pågrepne mannen kom ut av huset med et metallrør, en maskinpistollignende gjenstand og kniv. Foto: LEIF STANG/DAGBLADET
AKSJONERTE: Innsatsleder Erik Sveaass forteller at den pågrepne mannen kom ut av huset med et metallrør, en maskinpistollignende gjenstand og kniv. Foto: LEIF STANG/DAGBLADET Vis mer

Mannen skal ifølge tjenestefolk på stedet ha blitt bitt av en politihunden under pågripelsen, dette bekrefter også innsatsleder Sveaass til Dagbladet. Skadeomfanget er ukjent, men han blir nå kjørt til Bergen legevakt med politibil.

Politiet har gjennom kvelden forsøkt å forhandle med mannen over telefon, og ba naboer om å holde seg innendørs da aksjonen.

BEVÆPNET: Store politistyrker omringet onsdag kveld et hus i Morvik utenfor Bergen. Foto: LEIF STANG/DAGBLADET
BEVÆPNET: Store politistyrker omringet onsdag kveld et hus i Morvik utenfor Bergen. Foto: LEIF STANG/DAGBLADET Vis mer

Foranledningen var at helsepersonell kom til stedet for å hente mannen som skulle til en psykiatrisk institusjon. Mannen var alene i boligen sin og truet dem med kniv, noe som førte til at de da ba politiet om bistand.