Én mann savnet etter at båt sank utenfor Farsund

Båten deltok i leteaksjon etter savnede tyskere tidligere på kvelden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Én mann er savnet etter at en reketråler gikk på grunn og sank utenfor Farsund i Vest-Agder i kveld. Tråleren har tidligere i kveld deltatt i letingen etter to savnede tyske fiskere, melder Fædrelandsvennen.

- To personer er reddet opp av sjøen, en tredje er savnet, opplyser Bjørn Magnussen, redningsleder ved Hovedredningssentralen (HRS) i Sør-Norge, til Dagbladet.

Thor Hugo Johansen, skipper på redningsskøyta «Ægir», forteller til Fædrelandsvennen at tråleren etter leteaksjonen gikk på et skjær og begynte å ta inn vann rett utenfor Farsund.

Ei redningsskøyte og en fiskebåt deltar nå i søket, og situasjonen betegnes som uoversiktlig.

Leteaksjonen etter tyskerne startet i 20.45-tida etter at ei rorbu i Korshavn utenfor Lyngdal meldte fra om at hobbyfiskerne ikke var kommet tilbake som avtalt.

Etter en større leteaksjon som altså omfattet den nå sunkne reketråleren, ble båten og tyskerne funnet i god behold av et redningshelikopter i 23-tida. De har antakelig gått tom for bensin og ble funnet roende, opplyser redningsleder Magnussen til Fædrelandsvennen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer