Én mann skal i dag avgjøre hele Detroits framtid

USAs største konkurssak noensinne.

NEDTUR: Dette området var en gang et levende og idyllisk middelklasseområde i Detroit. Nå er det forlatt. Liknende tilfeller finnes det mange av i den en gang så stolte byen. Foto: AFP PHOTO / JEFF HAYNES
NEDTUR: Dette området var en gang et levende og idyllisk middelklasseområde i Detroit. Nå er det forlatt. Liknende tilfeller finnes det mange av i den en gang så stolte byen. Foto: AFP PHOTO / JEFF HAYNES Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

NEW YORK (Dagbladet): Fredag blir beskrevet som en monumental dag i Detroits historie. Den tidligere så suksessfulle bilbyen har slitt tungt i mange tiår, og i fjor sommer måtte krisemanageren Kevyn Orr begjære byen med en gjeld på 123 milliarder kroner konkurs.

Det har tatt 16 måneder for Detroit å finne en mulig løsning, og i dag skal konkursdommer Steven Rhodes fortelle om han vil godkjenne byens plan for å komme på fote igjen, melder ABC News.

Rhodes kan enten godkjenne, avvise eller godkjenne planen med noen mindre endringer. Mest sannsynlig vil han gi den sitt godkjentstempel.

Redder kunsten Den nedslitte og til dels forlatte industribyen var en gang et postkortbilde på den vellykkede amerikanske bilindustrien. Befolkningen steg til 1,8 millioner mennesker rundt 1950. Så startet nedturen med arbeidsledighet og kriminalitet. I dag bor det bare rundt 700 000 mennesker i Detroit - altså så vidt flere enn i Oslo.

Planen som dommer Rhodes nå vurderer, innebærer blant annet at Detroit skal brukte 1,7 milliarder dollar (om lag 11 milliarder kroner) de neste ti åra på å forbedre byens offentlige tjenester.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer