Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Én mann svindlet konsern for 39,4 milliarder

Finanskonsern våknet til sjokknyhet i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): En av de største bankene i Europa, Société Générale gikk i morges ut med en melding før børsåpning i Paris som vil ryste europeisk finansliv.

Société Générale har avdekket at en av bankens meglere har stått bak en svindel som vil koste konsernet 4,9 milliarder euro, eller over 39,4 milliarder kroner.

Ifølge Wall Street Journal uttaler banken at svindelen er eksepsjonell både når det gjelder omfang og gjennomføringen av den.

Det skal ha vært i løpet av sist helg at saken ble oppdaget.

Megleren har ifølge bankens granskere utnyttet sin detaljerte kunnskap om konsernets sikkerhetssystemer til å gjennomføre kuppet, i en avdeling som jobber med det franske markedet.

Svindelen omfatter en rekke fiktive transaksjoner både i fjor og i år, skriver Wall Street Journal.

Styreleder Daniel Bouton har satt sin stilling til disposisjon som følge av skandalen, men styret har foreløpig bedt topplederen om å fortsette.

Sjefene som har hatt oppsyn med den aktuelle megleren får imidlertid sparken, i tillegg til dagens minst overraskende avgjørelse: Megleren er ikke lenger ansatt.

DÅRLIG DAG: Styreleder og konsernsjef Daniel Bouton må svar for hvordan det var mulig at en av meglerne til Societe Generale kunne sette i verk gigantsvindelen.
DÅRLIG DAG: Styreleder og konsernsjef Daniel Bouton må svar for hvordan det var mulig at en av meglerne til Societe Generale kunne sette i verk gigantsvindelen. Vis mer

Handelen med SocGen-aksjen er suspendert på Paris-børsen i dag.

I september i fjor ble en annen fransk gigantbank, Crédit Agricole, utsatt for et lignende, men mye mindre sjokk da en uatorisert transaksjon førte til et tap på 250 millioner euro - bare fem prosent av den enorme summen Société Générale nå må forholde seg til.

image: Én mann svindlet konsern for 39,4 milliarder
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media