ÉN MILLIARD: Avdelingsoverlege Kjell Magne Tveit (til venstre) ved kreftavdelingen viser helseminister Bjarne Håkon Hanssen en strålemaskin for kreftbehandling under statsrådens besøk på Ullevål universitetssykehus i fjor. I dag ga helseministeren én milliard til Helse-Norge. Foto: Terje Bendiksby / SCANPIX
ÉN MILLIARD: Avdelingsoverlege Kjell Magne Tveit (til venstre) ved kreftavdelingen viser helseminister Bjarne Håkon Hanssen en strålemaskin for kreftbehandling under statsrådens besøk på Ullevål universitetssykehus i fjor. I dag ga helseministeren én milliard til Helse-Norge. Foto: Terje Bendiksby / SCANPIXVis mer

Én milliard til Helse-Norge

Til oppussing og 1500 nye helseplasser.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon


(Dagbladet.no): Helse- og omsorgsdepartementet opplyser i en pressemelding at det bevilges én milliard kroner til oppgradering og vedlikehold av sykehus, samt tilskudd til bygging av 1500 plasser i sykehjem og omsorgsboliger i 2009.

Midlene forslås på følgende måte:

• Helse Sør-Øst: 540 millioner kroner
• Helse Vest:  188 millioner kroner
• Helse Midt-Norge: 144 millioner kroner
• Helse Nord:  128 millioner kroner

- Det er et stort behov for oppgradering og vedlikehold ved mange av landets sykehus. Med disse pengene kan helseforetakene raskt sette i gang en rekke svært nødvendige vedlikeholdsprosjekter, sier helse og omsorgsminister Bjarne Håkon Hanssen i pressemeldingen.

Tiltakene skal gjennomføres innenfor foretakenes helhetlige ansvar, heter det i pressemeldingen.

- Regjeringen har en ambisiøs plan for utbygging av sykehjem og omsorgsboliger. Med forslaget forserer vi planen, og kan sette i gang bygging av enda flere boenheter i 2009. Dette er tiltak som raskt kan settes i verk, og som vil gi behov for arbeidskraft over hele landet, sier Hanssen.

Se hele tiltakspakka her:

Om lov om endringer i skatteloven

Om endringer i statsbudsjettet 2009 med tiltak for arbeid