ANGREPET: For andre gang på kort tid viser det seg at Yahoo er utsatt for et enormt hacker-angrep. Denne gang kan så mange som én milliard kontoer være hacket. Foto:   REUTERS/Denis Balibouse/File Photo
ANGREPET: For andre gang på kort tid viser det seg at Yahoo er utsatt for et enormt hacker-angrep. Denne gang kan så mange som én milliard kontoer være hacket. Foto:   REUTERS/Denis Balibouse/File Photo Vis mer

Én milliard Yahoo-kontoer kan være hacket

Selskapet aner ikke hvordan angrepet ble gjennomført. 

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Den amerikanske tech-giganten Yahoo sier hackere har stjålet data fra én milliard av deres brukerkontoer.

Angrepet fant sted i august i 2013. Selskapet opplyser at datatyveriet ikke stammer fra hackingen selskapet opplyste om i september, hvor 500 millioner brukere ble berørt.

- Yahoo mener en uautorisert tredjepart i august 2013 stjal informasjon knyttet til mer enn en milliard brukerkontoer, heter det i en uttalelse fra selskapet.

Selskapet vet ikke hvem som sto bak dataangrepet, som er et av de største i historien. Utrolig nok merket Yahoo ingenting til dataangrepet den gang, og dette er første gang offentligheten får høre om det tre år gamle dataangrepet.

Bytt passord

Selskapet sier at informasjonen som er stjålet kan være navn, e-post-adresser, telefonnumre og fødselsdatoer. I tillegg kan hackerne ha fått fatt i brukernes sikkerhetsspørsmål og påfølgende svar.

Informasjon knyttet til bankbetaling og kredittkort skal ikke være rammet, ifølge Yahoo. Selskapet rådgir ifølge avisa The Independent alle sine brukere om å sjekke e-posten etter mistenkelig aktivitet. I tillegg ber Yahoo alle brukere om å endre sine passord umiddelbart.

Yahoo har tapt markedsandeler de siste årene, og timingen på hackeravsløringen kunne knapt vært verre for selskapet. De står midt i en stor salgsprosess med telegiganten Verizon verdt 35 milliarder kroner.

Det spekuleres nå om at denne siste sikkerhetsskandalen medfører at Verizon vil kreve 7 milliarder i rabatt på oppkjøpet

Vet ikke hvordan angrepet skjedde

Ifølge TechCrunch var det myndighetene som varlset Yahoo om det store dataangrepet i 2013. Bob Lord, sikkerhetssjef i Yahoo, innrømmer at selskapet ikke vet hvordan hackerne lykkes med dataangrepet.

Lord mener det er snakk om hacking utført av en nasjonalstat. Han spesifiserer ikke hvilken nasjon han mistenker.

Yahoo opplyser at de har gått i gang med arbeidet med å varsle alle brukerne som er rammet av angrepet. Dersom det er like mange som selskapet fryktet, kan det bli en langvarig prosess.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer