Én million barn trues av sult

Akutt sult truer Bangladesh, etter flommen som satte mer enn halve landet under vann. Gravide og småbarnsmødre er også i faresonen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

FNs barnefond (UNICEF) advarer i en ny rapport mot en kraftig økning i antallet underernærte barn, og frykter at mange vil bukke under de neste seks til åtte ukene dersom ikke nødhjelpen straks trappes opp.

UNICEF frykter også at vannbårne sykdommer og diaré skal ta titusenvis av liv, og er særlig bekymret over skjebnen som venter nyfødte barn av underernærte mødre.

Årets flom i Bangladesh var den verste på 16 år, kostet minst 800 mennesker livet og drev 30 millioner mennesker på flukt fra sine hjem. Avlinger, veier, bruer og diker ble vasket bort av vannmassene, og det samme ble jernbanespor og elektrisitetsnettet.

Som alltid er det de fattigste som er hardest rammet, og FNs matvareprogram (WFP) vil de neste månedene trappe opp sin utdeling av livsnødvendige matrasjoner i landet.

(NTB)

<B>SYKDOMMER SPRER SEG: Tusenvis av mennesker i Bangladesh var syke av diaré som følge av flommen i sommer. Denne gutten lå i august på Dhaka sykehus.