SNART EN MILLION: FN har registrert 936. 000 syriske flyktninger til nabolandene og Nord-Afrika. Her fra en flyktningleir i Jordan, like ved den syriske grensen. Foto: KHALIL MAZRAAWI / AFP PHOTO
SNART EN MILLION: FN har registrert 936. 000 syriske flyktninger til nabolandene og Nord-Afrika. Her fra en flyktningleir i Jordan, like ved den syriske grensen. Foto: KHALIL MAZRAAWI / AFP PHOTOVis mer

Én million har snart flyktet fra Syria

Over 40.000 mennesker flykter nå hver eneste uke fra Syria, og antallet krigsflyktninger vil om kort tid passere millionen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

FN har til nå registrert 936.000 syriske flyktninger i Syrias naboland og Nord-Afrika og tror antallet vil stige til 1,1 million innen juni.

- Dersom det fortsetter å akselerere slik som nå, vil det ta under én måned før dette antallet nås. Bare i går kveld flyktet 4.585 fra landet, og det kun til Jordan, opplyste FNs høykommissær for flyktninger António Guterres i Sikkerhetsrådet onsdag.

- Antallet flyktninger er overveldende, men det gir ikke et fullverdig bilde av tragedien. Tre av fire flyktninger er kvinner og barn. Mange av dem har mistet familiemedlemmer, de fleste av dem har mistet alt, sa Guterres.

De fleste av flyktningene fra Syria har funnet veien til Tyrkia, Libanon, Jordan, Irak og Egypt. FN sliter med å bistå dem.

- Denne krisen har strukket vår kapasitet til det ytterste, Jeg er svært bekymret over de økende kostnadene til dette. Vi har bedt om 1,5 milliarder dollar for å kunne bistå de neste seks månedene, men dette beløpet er alt gått ut på dato, sa FNs nødhjelpssjef Valerie Amos i sin orientering til Sikkerhetsrådet.

Verdenssamfunnet lovet under en giverkonferanse 30. januar å bidra med pengene Amos ba om, men ifølge bare 200 millioner dollar har til nå kommet inn, opplyser FNs nødhjelpssjef.

(NTB)

ØKER: FN antar at antallet syriske flyktninger vil øke til en million innen juni. Foto: Muhammad Hamed / Reuters
ØKER: FN antar at antallet syriske flyktninger vil øke til en million innen juni. Foto: Muhammad Hamed / Reuters Vis mer