Én million kakerlakker stakk fra oppdrettsanlegg

Må klekke ut en plan for å få kontroll på krypdyrene.

 EKSPERTER:  Myndighetene i Kina har sendt ut fem etterforskere med ekspertise på smittevern til Dafeng, til den østlige provinsen Jiangsu i Kina. Illustrasjonsfoto: AP Photo/Pat Wellenbach
EKSPERTER: Myndighetene i Kina har sendt ut fem etterforskere med ekspertise på smittevern til Dafeng, til den østlige provinsen Jiangsu i Kina. Illustrasjonsfoto: AP Photo/Pat WellenbachVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Myndighetene i Kina har sendt ut fem etterforskere med ekspertise på smittevern til Dafeng, til den østlige provinsen Jiangsu i Kina.

Der håper de på å klekke ut en plan for å bli kvitt den store mengden kakerlakker som rømte fra et oppdrettsanlegg, skriver The Telegraph.

Investerte 10 000 Euro Kakerlakkene forsvant da drivhuset de oppholdt seg i ble ødelagt av ukjente gjerningsmenn.

Det er Pengsheng Wang som eier oppdrettsanlegget som kakerlakkene flyktet ifra.

Wang har investert 10 000 Euro omtrent, like over 80 000 norske kroner, i det dyre anlegget og han brukte seks måneder på å utvikle en plan for hvordan han skulle drive kakerlakk-bedriften.

Kakerlakkene ble matet med blant annet kjeks og frukt hver dag og krypdyrene blir brukt til fremstilling av tradisjonell medisin i landet., skriver avisa.

400 arter Kakerlakker er en gruppe av insekter, som blir regnet som krypdyr.

Størrelsen kan variere fra omtrent 1 centimeter til over 10 centimeter.

I verden er det omtrent 4 000 arter og kakerlakker er av de eldste grupper nålevende insekter.