Én million kinesere flykter fra tyfon

Her raser et hotell på i elva i Taiwan. Nå slår tyfonen inn over Kina.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

En fire år gammel gutt ble søndag det første offeret for tyfonen Morakot i Kina. Uværet har tvunget én million kinesere til å forlate hjemmene sine.

Gutten ble begravet under vrakrester sammen med flere voksne i Wenzhou, en by med mye industri ved kysten av Zhejiang-provinsen. De skadde fikk førstehjelp, men livet til fireåringen sto ikke til å redde, opplyser lokale myndigheter til nyhetsbyrået Xinhua.

Morakot slo inn over østkysten av Kina med vindstyrker på opptil 180 kilometer i timen, etter først å ha skapt store ødeleggelser på Taiwan. Her var tre personer bekreftet omkommet søndag, mens 31 var savnet.

- Datteren min ropte på meg to ganger og sa «Vi blir skylt bort! Skynd deg, skynd deg!» Så mistet jeg dem, fortalte en gråtende kvinne til taiwansk TV.

Både datteren og mannen hennes havnet i en elv da bilen deres ble tatt av flomvannet i fylket Nantou, sentralt på øya.

Hamstret mat

Det er ikke uvanlig at tyfoner rammer Kina, Taiwan, Indonesia og Japan i høsthalvåret. De kraftige stormene samler styrke over varme farvann i Stillehavet og Sør-Kina-havet, før de driver innover land.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer