Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Én million syklonofre uten tak over hodet

Møter vinteren uten husly i Bangladesh.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Én million syklonofre mangler fortsatt tak over hodet i Bangladesh, fem uker etter at landet ble rammet av syklonen Sidr.

Over 3.300 mennesker omkom i syklonen, som forårsaket store ødeleggelser. Rundt 1,5 millioner bolighus ble ødelagt og risavlinger på nærmere 1 million tonn gikk tapt.

Hjelpen til ofrene for landets verste naturkatastrofe siden 1991 har latt vente på seg, konstaterer Røde Kors.

Hundretusenvis av familier går nå vinteren i møte uten tak over hodet, og utenlandske givere står ikke i kø for å hjelpe.

Myndighetene i Bangladesh har bedt om 11 milliarder kroner i hjelp til gjenoppbyggingen langs sørvestkysten av landet, som ble hardest rammet av Sidr. Utenlandske giverland og hjelpeorganisasjoner har til nå lovet drøyt 2,5 milliarder kroner.

(NTB)

EN MILLION HUSLØSE: En million mennesker står fortsatt uten tak over hode etter syklonen Sidr som rammet Bangladesh i november. Foto: AFP/SCANPIX
EN MILLION HUSLØSE: En million mennesker står fortsatt uten tak over hode etter syklonen Sidr som rammet Bangladesh i november. Foto: AFP/SCANPIX Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media