Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

To biljakter i natt:

Én omkom i Trøndelag. To til sykehus i Akershus

Dødsulykken fant sted ved Røros, og den omkomne prøvde å stikke fra en politikontroll.

PÅ TAKET: Denne bilen havnet på taket ved Kløfta i natt etter å ha stukket fra en politikontroll. En liknende hendelse skjedde også ved Røros. Der omkom føreren. Foto: Ole Edvin Tangen
PÅ TAKET: Denne bilen havnet på taket ved Kløfta i natt etter å ha stukket fra en politikontroll. En liknende hendelse skjedde også ved Røros. Der omkom føreren. Foto: Ole Edvin Tangen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Natt til fredag melder Trøndelag politidistrikt om at en bil har kjørt forbi en politikontroll uten å stanse.

- Patruljen melder etter to min at bilen har kjørt av veien. Sjåføren av bilen ble erklært død på stedet, skriver politiet på Twitter.

Operasjonssentralen fikk den første meldingen like over klokka 2 natt til fredag.

- Avdøde er ikke identifisert ennå. Åstedet er sperret av for tekniske undersøkelser. Det var bare en person i bilen som hadde store materielle skader.

Trøndelag politidistrikt opplyser om at Spesialenheten er varslet, og vil etterforske saken.

Også i Akershus

Også i Akershus utartet en biljakt til en dramatisk hendelse. En 19-åring er sendt til sykehus etter at politiet med vilje kjørte inn i bilen hans for å stoppe ham fra å legge seg i motgående kjørefelt på E6 i Akershus.

Politiet meldte om hendelsen, som skjedde ved Kløfta, klokka 3.46 natt til fredag.

Før politiet valgte å kjøre inn i bilen, hadde de fulgt etter den i minst ti minutter etter at føreren hadde stukket fra en politikontroll.

- Det var to gutter i bilen. Føreren var 19 og passasjeren var 17, opplyser jourhavende jurist John Ivar Johansen i Øst politidistrikt til NTB.

Sperret: Et felt er sperret i forbindelse med nødetatenes arbeid på stedet, melder politiet. Foto: Ole Edvin Tangen
Sperret: Et felt er sperret i forbindelse med nødetatenes arbeid på stedet, melder politiet. Foto: Ole Edvin Tangen Vis mer

Helomvending

Passasjeren kom uskadd fra hendelsen, mens føreren ble kjørt til Ullevål sykehus med det som ble betegnet som kritiske skader. Seinere ble det klart at også føreren framstår uskadd.

- Da de første Twitter-meldingene ble publisert, hadde føreren nettopp ankommet sykehus. Nå har han tydeligvis blitt undersøkt, og framstår som uskadd, sier Johansen til Dagbladet.

Ferden startet på Skarnes i Hedmark hvor bilen ble forsøkt stoppet i kontroll. Det ble blant annet forsøkt å stoppe den med spikermatte, uten at det hjalp.

- Hvilken type politikontroll dreier det seg om?

- Det er litt uklart. Hendelsen skjedde ikke i vårt distrikt, så vi har ikke tilgang til den aktuelle politiloggen. Det kan for eksempel ha vært en laserkontroll, eller det kan ha vært en patruljebil som fattet interesse og ønsket å kontrollere bilen, sier Johansen.

Det var en patrulje fra Øst politidistrikt som kjørte inn i bilen etter at den hadde kommet over fra nabodistriktet. Spesialenheten er rutinemessig varslet.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media