Én omkom og én kritisk skadd

TROMSØ (Dagbladet.no): En eldre person omkom, og det er fare for livet til en ung kvinnelig bilfører etter en trafikkulykke utenfor Kirkenes i kveld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ulykken skjedde på Europavei 6, om lag én kilometer utenfor Kirkenes sentrum i retning Hesseng, rett før klokka 19 i kveld.

En eldre mannlig bilfører omkom momentant da hans Opel Rekord kom over i motgående kjørefelt, der den kolliderte front mot front med en Golf. Ulykken skjedde på en rett og oversiktelig strekning.

Golfen ble ført av en ung kvinne, som ble fraktet til Kirkenes sykehus med omfattende skader.

- Kvinnens tilstand er kritisk, opplyste vaktsjef Svein-Erik Jacobsen ved Sør-Varanger politidistrikt til Dagbladet.no rett før klokka 21 i kveld.

Jacobsen befant seg da på åstedet. Både kvinnen og hennes mannlige passasjer var på dette tidspunkt fraktet til sykehus. P> - Ulykken var svært komplisert. Det tok om lag én time å skjære kvinne ut av bilvraket. Kvinnen var ikke ved bevissthet etter ulykken, sier Jacobsen.

Kirkenes sykehus forberedte seint i går kveld å sende den hardt skadde kvinnen til Regionssykehuset i Tromsø med et ambulansefly.

- Det ser ut til at en Opel Rekord har skjenet over i motgående kjørefelt og forårsaket kollisjon med en Golf, sa Jacobsen.

Tilstanden til den mannlige passasjeren i Golfen skal være stabil.