Én omkommet i bussulykke i Gudbrandsdalen

Rumensk buss i utforkjøring på E136 i Lesja kommune.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): En buss fra Romania med rumenske gjestearbeidere har kjørt utfor Riise bru på E136 i Lesja i Gudbrandsdalen.

- Vi har fått melding om at en er omkommet og en er skadd. Hvor omfattende skadene er, vet vi ikke, men det er snakk om skader i ryggen, sier operasjonsleder Geir Stavheim ved Lillehammer politidistrikt til Dagbladet.no.

Han opplyser at det skal ha vært 17 personer om bord på bussen, alle med rumensk bakgrunn.

- De som var med bussen er tatt hånd om av kommunen. De var rumenere som var på vei til Vestlandet for å jobbe, sier operasjonsleder Stavheim.

Politiet ble varslet om utforkjøringen klokken 06.47 i dag morges. Hva som er ulykkesårsaken er fortsatt usikkert, men politiet opplyser at det er glatt veibane i området. Sjåføren er på vei til Dombås for politiavhør.

- Årsakssammenghengen tør vi ikke si noe om ennå, men bussen kjørte på sommerdekk. Ifølge folk på stedet var dekkene i bra stand, sier operasjonsleder Roald Sveen til Dagbladet.no.

Selv om veibanen har vært tørr i området så langt, er det altså svært glatt på stedet, og det er isete enkelte steder i veibanen.

- Skal man over fjelloverganger er det anbefalt å ha på hjulutrustning som tåler føret. Det gjelder både store og små kjøretøy.

Én omkommet i bussulykke i Gudbrandsdalen

Sjåføren er nå på vei til Dombås for politiavhør.

Trafikken området flyter greit. Ulykkesbussen ligger ute av veibanen, så biler kan passere.

Gudbrandsdølen Dagningen skriver at det er satt inn svært store hjelpemannskaper etter ulykken. Både ambulanser, luftambulanse og brannvesenet er på plass på ulykkesstedet.

Etter det avisa får opplyst var det ingen andre biler involvert i ulykken.

UTFORKJØRING: En rumensk buss med 17 personer om bord kjørte utfor E136. Foto: Gudbrandsdølen Dagningen / SCANPIX MMS-FOTO
UTFORKJØRING: En rumensk buss med 17 personer om bord kjørte utfor E136. Foto: Gudbrandsdølen Dagningen / SCANPIX MMS-FOTO Vis mer