Én omkommet og sju skadd i Gudbrandsdalen på 2 timer

Advarer mot vanskelige kjøreforhold.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sjekk veimeldinger for fjellovergangene.
Sjekk været her

(Dagbladet.no): Snø, regn og vind gjør kjøreforholdene svært vanskelig i fjellområdene i Sør-Norge i kveld.  Politiet melder om en rekke trafikkulykker.

Bare i Gudbrandsdalen er en person omkommet og sju skadd i trafikken de siste timene.

Rundt klokken 15 omkom en mann da bilen han satt i kolliderte med en buss på E6 på Dovrefjell.

Klokken 16.40 ble sju personer skadd da to personbiler frontkolliderte i fjellbygda Sjåk.

- Fire av dem er kjørt til sykehuset i Lillehammer. Tre er fraktet til legevakta for sjekk. Vi vet foreløpig ikke hvor alvorlig skadene er, men det skal ikke være livstruende, sier operasjonsleder i Gudbrandsdal politidistrikt Ann Karin Sunngården, til Dagbladet.no.

Ifølge politiet har underkjølt regn gjort det svært glatt på veien.

Meteorologisk institutt har sendt ut en såkalt Obs-varsel, hvor de advarer mot vanskelige kjøreforhold i fjellet og i høyereliggende områder i Sør-Norge.

 VANSKELIGE KJØREFORHOLD:  En person mistet livet i en frontkollisjon mellom en buss og en varebil på E6 på Dovrefjell i dag. Sju personer er skadd i en annen ulykke i Gudbrandsdalen. En rekke biler har kjørt seg fast eller havnet i grøfta.
VANSKELIGE KJØREFORHOLD: En person mistet livet i en frontkollisjon mellom en buss og en varebil på E6 på Dovrefjell i dag. Sju personer er skadd i en annen ulykke i Gudbrandsdalen. En rekke biler har kjørt seg fast eller havnet i grøfta. Vis mer

- Snøvær i kombinasjon med kraftig vind gir glatte veier og dårlige kjøreforhold mange steder. Vinden pisker opp snøen på bakken, denne blander seg med nedbøren og kan gi dårlig sikt. Vinden kan også føre til at det danner seg snøskavler på veiene, advarer vakthavende meteorolog ved meteorologisk institutt, Øyvind Jonsen.

De dårlige kjøreforholdene er trolig forbigående.

- Været kommer til å bedre seg på morgenkvisten. Utover dagen i morgen kan vi vente oss knallvær mange steder i Sør-Norge, sier han.

Én omkommet og sju skadd i Gudbrandsdalen på 2 timer