Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Én pågrepet etter eksplosjon i Stockholm

Kraftig eksplosjon under en bil vekket beboerne i sentrumsgate.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En kraftig eksplosjon under en bil vekket beboerne i en sentrumsgate i Stockholm søndag. En person er pågrepet i saken.

Beboerne i Surbrunngatan i sentrum av den svenske hovedstaden våknet bokstavelig talt med et brak ved 7-tiden søndag.

- Jeg ble vekket av et skikkelig smell. Det smalt, og så begynte alle vinduene å knuse, sier Ann-Charlotte Egmar, som bor i huset som ligger nærmest eksplosjonsstedet.

- Det lå noen bildeler og veldig mye glasskår i gata, forteller hun.

Politiets talskvinne Eva Nilsson forteller at om lag 20 vindusruter er knust som følge av eksplosjonen. - Det må ha vært et kraftig trykk, sier hun.

Mange av beboerne i gata valgte å evakuere hjemmene sine på grunn av eksplosjonen, men ingen kom til skade. Et større område ble sperret av i Surbrunngatan, og beboerne fikk søndag formiddag ikke dra tilbake til leilighetene sine.

Pågrepet

Politiet sendte umiddelbart bombeeksperter til stedet og tok også i bruk en bomberobot for å undersøke eksplosjonsstedet. Eksplosjonen skjedde under en parkert bil og skal ha blitt forårsaket av en sprengladning.

Etter å ha snakket med eierne av bilen sier politiet at de har mistanke om en kriminell handling og at de etterforsker saken med dette utgangspunktet.

Noen timer senere ble en 29 år gammel mann pågrepet sentralt i Stockholm mistenkt for å ha stått bak eksplosjonen.


EKSPLOSJON: Politiet sendte søndag morgen bombeeksperter til Surbrunngatan etter at området ble rammet av en kraftig eksplosjon. Foto: Fredrik Persson / SCANPIX Sverige
EKSPLOSJON: Politiet sendte søndag morgen bombeeksperter til Surbrunngatan etter at området ble rammet av en kraftig eksplosjon. Foto: Fredrik Persson / SCANPIX Sverige Vis mer

Vet ikke

Selskapet som eier bilen, sier det ikke vet hvem som kan ha stått bak eksplosjonen.

- Jeg har ingen anelse om det kan ha vært en gjeng eller en slags kriminell gruppe. Det kan jo ha vært hva som helst, sier Tomas Broman fra Bevakningskompaniet.

Ytterligere to personer er tatt inn til avhør, men de har ikke status som mistenkte, opplyser politiet i Stockholm.
(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media