Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Én pågrepet etter helikopterranet

- Spektakulært, sier politiet om det utrolige kuppet i Sverige. Mener millionbytte kan ha blitt dumpet underveis.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||STOCKHOLM (Dagbladet): Én person er pågrepet utenfor Stockholm i forbindelse med ranet av verdisentralen til G4S i morges, men det er foreløpig uklart om personen faktisk har vært involvert.

Det kom fram på en kort pressekonferanse politiet holdt klokka 15 i ettermiddag.

Den mistenkte vil bli avhørt senere i dag, men utover det vil politiet ikke gi noen opplysninger om hvem det dreier seg om eller nøyaktig hvor pågripelsen skjedde. Det er foreløpig ikke tatt stilling til om mannen blir framstilt for varetektsfengsling.

- Han ble pågrepet mindre enn en halvtime før pressekonferansen et sted i Stockholm fylke. Han er nå fraktet til en politistasjon der han vil bli avhørt, sier Jan Evensson, sier sjef for kriminalenheten ved stockholmspolitiet til Dagbladet.no

- Spektakulært
Personene som sto bak ranet  var velorganisert, veldig godt planlagt og veldig godt utstyrt, mener etterforskerne, som foreløpig ikke vet om ranerne var svenske eller utenlandske.

De skal ha vært maskerte og utstyrt med automatvåpen da de tok seg inn i tellesentralen. I tillegg hadde de altså en helikopterpilot og etter alt å dømme en rekke medhjelpere flere steder på bakken.

- Vi vil ikke gå inn på hvor mange vi tror det var, men det var flere involverte, sier operativ leder Christian Agdur i politiet.
Han bekrefter at piloten som satt bak spakene på ranshelikopteret da det i mørket landet og tok av på bygningen, må ha vært erfaren.

- Det som gjør dette spektakulært er transportmiddelet de brukte. De fløy lavt og under radar. Helikopteret er krevende å fly og krever visse kunnskaper, sier Agdur.

Ifølge ham har politiet nå ingen indikasjoner på hvor ransbyttet har havnet.

- De kan ha dumpet utbyttet flere steder langs veien, sier politilederen.

Han opplyste at det var 21 ansatte inne på verdisentralen, hvorav mange jobbet med å telle penger, da ranerne tok seg inn fra taket.

Politiet kom til stedet etter bare et par minutter, men fordi de fryktet ranerne var tungt bevæpnede, brukte mannskapene tid på å gjøre seg klar til å storme bygget.

- Da vi var klare, stakk ranerne av i helikopteret, sier Agdur.

Stoppet politiets helikoptre
Det var i 05.15-tida at ranerne landet med helikopter på taket til G4S Cash Service-depotet.

Minst to personer heiste seg ned fra helikopteret og brukte slegge for å komme seg inn i bygget.

Like etter hørtes det flere høye smell inne fra bygget, som tyder på at ranerne har brukt sprengladninger for å komme seg inn i hvelvet.

Ifølge politiet og vitner ble sekker med penger heist opp til helikoptret. 


Politiets egne helikoptre ble forhindret fra å ta opp jakten, da betjentene fryktet at disse hadde blitt utstyrt med eksplosiver.


Helikopteret som ble brukt under ranet viste seg å være stjålet i natt. I åttetiden ble det funnet igjen forlatt omkring tre mil fra åstedet.

Derfra har ranerne etter alt å dømme tatt seg videre i biler eller på motorsykler.

Dagbladet.no kommer med mer.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling