KNIVDRAP: To personer er døde og én livstruende skadd etter dagens knivangrep på Ikea i Västerås. Foto: Per Groth / Aftonbladet / IBL / NTB Scanpix
KNIVDRAP: To personer er døde og én livstruende skadd etter dagens knivangrep på Ikea i Västerås. Foto: Per Groth / Aftonbladet / IBL / NTB ScanpixVis mer

Én pågrepet for knivdrap på to personer på Ikea i Sverige

Et tredje offer kjemper for livet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): To personer - en kvinne og en mann - er drept etter at de ble knivstukket inne på Ikea i Västerås nordøst for Stockholm, opplyser en anonym politikilde til VLT.

- En person mistenkt for drapene er pågrepet, sier Per Agren, politisjefen i Västerås

Totalt tre personer ble knivstukket inne i varehuset, og presseansvarlig ved det lokale sykehuset melder om at en 35 år gammel mann er brakt inn med livstruende skader.

- Mannen er livstruende skadet, og holder på å bli operert akkurat nå, sier Lena Maren, presseansvarlig avdelingssykepleier ved Västerås centrallasaret

- Ikke kjenning av politiet Politiets talsmann, Per Strömbäck, ønsker ikke å kommentere alderen eller hvem gjerningspersonen er. Men han bekrefter at gjerningspersonen ikke er en kjenning av politiet.

- Vi har avhørt flere vitner og utfører tekniske og taktiske undersøkelser. Vi ber flere vitner med mulig informasjon om å melde seg til politiet, sier Strömbäck.

Pågripelsen skal ha gått rolig for seg, og det skal ha vært vitnebeskrivelser som førte til pågripelsen av gjerningsmannen utenfor varehuset, ifølge Strömbäck.

- Vi har foreløpig ingen motiv for ugjerningene, og gjerningspersonen sitter nå i avhør. Jeg ønsker ikke å kommentere om det er flere gjerningspersoner.

- Min verste dag på jobb - Våre tanker går til de som er rammet. Ambulansen er på stedet og har tatt hånd om de skadde. Politiet er på plass. Varehuset er stengt, og vi holder på å tømme varehuset, sier presseansvarlig Anna Pilkrona Godden ved Ikea Sverige til Expressen.

- Tre tilsynelatende helt vanlige besøkende skal ha blitt angrepet, sier varehussjef Mattias Johansson på en pressekonferanse.

- Dere pratar med en person som netopp har hatt sin verste dag på jobb noensinne. Jeg har veldig mange kollegaer som har det det forferdelig, men men det er også viktig å si at ingen av de ansatte ble skadet.

Vektere utplasseres Det pågår fortsatt en stor politiaksjon på stedet.

- Det jeg kan si, er at vi har en pågående innsats på Ikea på Erikslund i Västerås, sier pressetalskvinne Victoria Holmgren ved politiet i  Västmanland til Expressen.

Vektere utplasseres på andre varehus i Sverige fordi kunder og personale føler seg utrygge etter at to personer ble knivstukket og drept på IKEA i Västerås.

- Vi er i ferd med å ringe inn vektere for å tilby dem og kundene trygghet, sier Torbjörn Kvist på ICA Maxi til vlt.se. Supermarkedet ligger på Erikslund shoppingsenter, som IKEA-varehuset ligger i tilknytning til

Stanset biler Expressen har snakket med Magnus Eriksson, som var til stede utenfor Ikea. Han fortalte at politiet undersøkte alle bilene som forlot stedet.

- Vi sitter i bilkø på vei ut av parkeringsanlegget. Det står politi ved utgangene, og de stanser alle biler, og skriver ned informasjon om alle som kjører ut, sa han.

Dagbladet kommer med mer.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram