EN MANN PÅGREPET: Detalj fra malerier "La de små barna komme til meg" malt av kunsteneren Lucas Cranach d.e. Maleriet, som har hengt i Larvik kirke siden 1677, ble stjålet i helgen.
Foto: Larvik Kirke/SCANPIX
EN MANN PÅGREPET: Detalj fra malerier "La de små barna komme til meg" malt av kunsteneren Lucas Cranach d.e. Maleriet, som har hengt i Larvik kirke siden 1677, ble stjålet i helgen. Foto: Larvik Kirke/SCANPIXVis mer

Én pågrepet for medvirkning til maleri-tyveriet

Ble stjålet natt til søndag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Politiet har pågrepet og siktet en person for medvirkning til tyveri av maleriet «La de små barn komme til meg», melder NTB.

Politiet i Vestfold opplyser i en pressemelding at de ikke har flere opplysninger om saken før under en pressekonferanse senere onsdag kveld, og det opplyses ikke om bildet har kommet til rette.

Bildet som ble stjålet fra Larvik kirke natt til søndag var ikke boltet fast eller sikret på annen måte. Det svært verdifulle maleriet var heller ikke verdiforsikret.

Tyvene kom seg inn et vindu ved hjelp av stige og kom seg unna med maleriet som kan være verdt hele 20 millioner kroner. Bildet ble ganske raskt etterlyst gjennom Interpol og flere kunsteksperter ga uttrykk for at tyveriet kunne være et bestillingsverk.

Maleriet som heter "La de små barn komme til meg" er laget av Lucas Cranach den eldre, en tysk renessansemaler som levde fra 1472-1553. Det har hengt i Larvik kirke siden 1677. Etter tyveriet er det kommet mye kritikk for at bildet var så dårlig sikret.

Politiet har arbeidet ut fra teorien om at kirketyvene var på gudstjeneste, og etterlyste tirsdag fire menn, to av dem av østeuropeisk opprinnelse.

- Innbruddet var profesjonelt utført, og vi er ganske overbevist om at det dreier seg om et bestillingstyveri. Vi har imidlertid liten tro på at maleriet har havnet hos en samler; det er mer sannsynlig at kriminelle sitter på det, til bruk som f.eks. betalingsmiddel, sa inspektør Magnar Pedersen til Dagbladet.no tirsdag.

Tirsdag ble det også kjent at Kristen-Norges Innkjøpsfellesskap (KNIF) Trygghet Forsikring AS ville utlove inntil en halv million kroner i dusør for opplysninger som bringer det uerstattelige maleriet tilbake.

Onsdag meldte Østlands-Posten at en bit av rammen på maleriet er funnet inne i kirken, i nærheten av alteret.


Dagbladet.no kommer med mer.