Én pågrepet for medvirkning til maleri-tyveriet

Ble stjålet natt til søndag.

EN MANN PÅGREPET: Detalj fra malerier "La de små barna komme til meg" malt av kunsteneren Lucas Cranach d.e. Maleriet, som har hengt i Larvik kirke siden 1677, ble stjålet i helgen.
Foto: Larvik Kirke/SCANPIX
EN MANN PÅGREPET: Detalj fra malerier "La de små barna komme til meg" malt av kunsteneren Lucas Cranach d.e. Maleriet, som har hengt i Larvik kirke siden 1677, ble stjålet i helgen. Foto: Larvik Kirke/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Politiet har pågrepet og siktet en person for medvirkning til tyveri av maleriet «La de små barn komme til meg», melder NTB.

Politiet i Vestfold opplyser i en pressemelding at de ikke har flere opplysninger om saken før under en pressekonferanse senere onsdag kveld, og det opplyses ikke om bildet har kommet til rette.

Bildet som ble stjålet fra Larvik kirke natt til søndag var ikke boltet fast eller sikret på annen måte. Det svært verdifulle maleriet var heller ikke verdiforsikret.

Tyvene kom seg inn et vindu ved hjelp av stige og kom seg unna med maleriet som kan være verdt hele 20 millioner kroner. Bildet ble ganske raskt etterlyst gjennom Interpol og flere kunsteksperter ga uttrykk for at tyveriet kunne være et bestillingsverk.

Maleriet som heter "La de små barn komme til meg" er laget av Lucas Cranach den eldre, en tysk renessansemaler som levde fra 1472-1553. Det har hengt i Larvik kirke siden 1677. Etter tyveriet er det kommet mye kritikk for at bildet var så dårlig sikret.

Politiet har arbeidet ut fra teorien om at kirketyvene var på gudstjeneste, og etterlyste tirsdag fire menn, to av dem av østeuropeisk opprinnelse.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer