Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Én pågrepet under Listhaug-demonstrasjon - hadde med seg mulig slagvåpen

Demonstrerte for strengere asylpolitikk.

LISTHAUG-STØTTE: Folk deltok i en støttedemonstrasjon for Innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug (Frp) i Oslo søndag ettermiddag. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix
LISTHAUG-STØTTE: Folk deltok i en støttedemonstrasjon for Innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug (Frp) i Oslo søndag ettermiddag. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Titalls politifolk var møtt opp for å holde de to gruppene fra hverandre søndag ettermiddag da demonstranter for en strengere asylpolitikk møtte motdemonstranter i Oslo sentrum.

Én av demonstrantene ble pågrepet av politiet og vil bli bøtelagt.

- Én person ble pågrepet med noe kunne brukes som et slagvåpen, men ellers har dette gått rolig for seg, sier innsatsleder Thor Langli i Oslo politidistrikt til NTB.

«Kjemp for Norge» Om lag 75 demonstranter var møtt fram for å vise sin støtte til Listhaug under slagord som «Vi krever strengere asylpolitikk», «Steng grensene nå» og «Redd Norge, bevar velferden».

Etter oppmøtet på Jernbanetorget gikk demonstrantene til Eidsvolls plass. Politiet anslår at antallet deltakere økte til omkring 140 underveis. Utenfor Stortinget ble det holdt appeller.

Mange bar norske flagg og ropte slagord som «Sylvi Listhaug stå på ditt, kjemp for Norge, landet mitt».

Mot seg hadde de 20-25 motdemonstranter som med røde bannere proklamerte «Knus fascismen» og ropte «Ingen fascister i våre gater».

- Bekymring Margarita Bråten hadde sammen med Kaja Jakobsen tatt initiativ til støttemarkeringen for Listhaug.

- Vår nasjonalstat er truet, det er ingen hemmelighet, sa Bråten i sin appell.

- Kjære medborgere, venner og familie, jeg spør dere: Er vi klar over den utfordringen vi står overfor i dag? Nei, det er vi ikke! Har vi grunn til bekymring? Ja, vi har det! Ingen kan nekte oss å være redde. Det er vår plikt som borgere å verne om vårt land, våre verdier og det vi står for, sa hun.

Bråten var overrasket over at ikke flere møtte opp.

- Jeg trodde vi skulle bli mange flere. Men jeg er veldig glad for at de som er her i dag, er såpass engasjerte og har bidratt så mye, sier hun til NTB.

Max Hermansen, leder i bevegelsen Pegida, som er mot muslimsk innvandring, var blant de fremmøtte som holdt appell.

- Sylvi Listhaug trenger veldig støtte til å få redusert antallet muslimer i Norge, sa han.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram