- Én palestiner blant 45 innbrakte i gateslaget

To etnisk norske, resten med annen innvandrerbakgrunn.

LITEN POLITISK INTERESSE? Politiet antyder at svært få av de verste bråkmakerne har noe reellt engasjement i forhold til Gaza-krigen, og er mest opptatt av å gjøre hærverk og slåss med politiet. Her fra Karl Johans Gate seint i går.  Foto: THOMAS RASMUS SKAUG
LITEN POLITISK INTERESSE? Politiet antyder at svært få av de verste bråkmakerne har noe reellt engasjement i forhold til Gaza-krigen, og er mest opptatt av å gjøre hærverk og slåss med politiet. Her fra Karl Johans Gate seint i går. Foto: THOMAS RASMUS SKAUG Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): I 13-tida i dag var ni personer fremdeles i politiets varetekt etter det seks timer lange gateslaget i Oslo sentrum i går kveld. De er siktet for vold mot politiet og risikerer ubetinget fengsel.

Seks andre som ble pågrepet og måtte tilbringe natta i arresten er nå løslatt, men vil trolig bli siktet for skadeverk.

Det var i formiddag uklart om noen av de mest voldelige demonstrantene vil bli framstilt for varetektsfengsling.

- Bare én palestinerTotalt ble rundt 45 personer innbrakt i går. Én av ungdommene var i 15-årsalderen og ble dimmitert etter kort tid, mens mange var i 16-20-årsalderen. Den eldste bråkmakeren var 26 år.

- Bare én av de pågrepne hadde palestinsk bakgrunn. To har etnisk norske navn, mens resten har utenlandske navn. Sammensetningen sier kanskje noe om at det var mange her som bare var ute etter å utøve vold og lage opptøyer og hærverk, sier informasjonssjef Unni Grøndahl ved Oslo politidistrikt.

Det er imidlertid ikke utelukkende palestinere som viser sitt raseri og sympatiserer med palestinerne i Gaza-konflikten. Flere av demonstrantene Dagbladet.no var i kontakt med hadde gule Hizbollah-flagg og libanesiske flagg - en gruppe som også demonstrerte i Oslo i 2006 da Israel bombet i Libanon.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer