Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Én person bekreftet smittet

En snau uke etter feiringen er det bekreftet covid-19-smitte blant festdeltakerne i Missouri.

SMITTET: En av festdeltakerne på den kontroversielle festen som ble avholdt i Missouri, USA, har blitt testet positiv til covid-19. Reporter: Christian Wehus. Video: Twitter. Vis mer

Tidligere denne uka ble det stor ståhei etter at en video tatt av amerikanske Scott Pasmore begynte å sirkulere på nettet.

Videoen, som er tatt på «Memorial Day» ved Lake of the Ozarks i delstaten Missouri, viser store folkeansamlinger som tilsynelatende tar lett på smitteverntiltakene.

«Ingen corona-bekymringer ved Lake of the Ozarks», er Pasmores tekst.

Nå skriver CNN at man har fått beskjeden man fryktet, og at en av personene som var på stedet forrige søndag har testet positivt på covid-19. Vedkommende skal ha gjestet en rekke barer i området forrige helg, og det er sannsynlig at han allerede da var smittsom.

Nå er frykten at dette ene smittetilfellet skal bli starten på en større smittebølge, og de lokale myndighetene oppfordrer alle som var på festen til å være ekstra oppmerksomme på mulige symptomer.

Missouri er ikke blant delstatene i USA som er hardest rammet av coronaviruset, men har også fått sin andel av dødsfall.

Ifølge hjemmesida til helsetjenesten i delstaten er det nå registrert i overkant av 12 000 smittede og 730 døde i Missouri.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!