Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Én person er såret etter stor politiaksjon i Brussel

Vitner hørte store smell.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SISTE: Til sammen tre personer er pågrepet i to ulike politiaksjoner i Brussel fredag. Pågripelsene knyttes til Paris-aksjonen torsdag kveld, melder NTB.

(Dagbladet): - Antiterroraksjonen mot en adresse i Brussel-bydelen Schaerbeek er over, sier Schaerbeek-borgermester Bernard Clerfayt til kringkasteren RTBF.

Én person er såret og pågrepet av antiterrorpoliti etter at de tidlig fredag aksjonerte mot en adresse i bydelen Schaerbeeck. Flere vitner hørte eksplosjoner i forbindelse med politiaksjonen, ifølge nyhetsbyrået AP.

Personen som ble arrestert skal ha tilknytning til tirsdagens angrep i Brussel, og skal ha hatt en koffert eller en bag med eksplosiver
da politiet aksjonerte mot én adresse, ifølge kringkasteren.

Omringet leilighet Tungt bevæpnet politi og militære kjøretøy skal ha omringet leiligheten, og beboere ble bedt om å låse seg inne i leilighetene sin, ifølge kanalen.

Et vitne sier til RTL at hærens mineryddingspersonell var på stedet, og et øyenvitne har lagt ut et bilde av det som kan se ut som en bomberobot på Twitter.

Andre øyevitner sier til kringkasteren RTBF at de også hørte skyting fra huset der politiet aksjonerte.

Nyhetsbyrået AFP melder at antiterroraksjonen hadde en direkte forbindelse med aksjonen utenfor Paris i går, der et nær forestående terrorangrep skal ha blitt avverget.
Flere pågripelser Aksjonen kommer etter at belgisk politi i dag og i går gjennomførte en rekke aksjoner i flere bydeler der til sammen sju personer ble pågrepet.

HØRTE SMELL: Vitner melder om to høye smell i forbindelse med antiterroraksjonen i Schaerbeek. Bilder fra stedet viser politiets bomberobot som undersøker en mistenkelig gjenstand ved en trikkestasjon som er evakuert. Foto: REUTERS/Christian Hartmann
HØRTE SMELL: Vitner melder om to høye smell i forbindelse med antiterroraksjonen i Schaerbeek. Bilder fra stedet viser politiets bomberobot som undersøker en mistenkelig gjenstand ved en trikkestasjon som er evakuert. Foto: REUTERS/Christian Hartmann Vis mer

Aksjonene kan ha ført til at de to antatte gjerningsmennene som har vært på frifot etter terroren i Brussel har blitt pågrepet, ifølge belgiske medier.

De to mennene ble begge sett på overvåkningsbilder etter terrorangrepene — den ene på flyplassen og den andre på metroen.

Begge skal ha hatt med seg en stor bag, men kan ha kommet unna angrepene i live.

To pågrepet i Tyskland Like etter klokka 12 kom meldinger om at tysk politi har pågrepet to personer som mistenkes for å ha bånd til terroraksjonen i Brussel, ifølge Der Spiegel.

Det anerkjente magasinets nettutgave skriver fredag at en av mennene ble pågrepet i nærheten av Frankfurt onsdag.

Han skal ha fått to tekstmeldinger på mobilen kort tid før bombeangrepene i Brussel tirsdag. I meldingene sto navnet Khalid El Bakraoui, mannen som ifølge belgisk politi sprengte seg selv på metroen, skriver Spiegel.

«NØYTRALISERT»: Belgisk politi aksjonerte fredag ettermiddag mot en leilighet i Schaerbeek-distriktet i Brussel. Ifølge lokale medier skal det ha blitt hørt et høyt smell i forbindelse med aksjonen. Ifølge Reuters skal en person være «nøytralisert». Foto: REUTERS/Christian Hartmann
«NØYTRALISERT»: Belgisk politi aksjonerte fredag ettermiddag mot en leilighet i Schaerbeek-distriktet i Brussel. Ifølge lokale medier skal det ha blitt hørt et høyt smell i forbindelse med aksjonen. Ifølge Reuters skal en person være «nøytralisert». Foto: REUTERS/Christian Hartmann Vis mer

Spiegel oppgir ingen kilder for opplysningene, og det tyske innenriksdepartementet vil ikke kommentere rapporten.

Dagbladet oppdaterer saken.

Hele Norges coronakart