Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Én person funnet død under søket etter Tova (19) i Sverige

Tova Moberg (19) savnet siden lørdag kveld. 

FORSVUNNET: Svenske Tova Moberg (19) har savnet siden lørdag kveld. Natt til 16. mai fant politiet en død person under søket etter 19-åringen. Video: Expressen TV Vis mer Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Tova Moberg har vært savnet siden lørdag kveld. Hun ble sist sett i 21.30-tida.

Rundt 02.30 i natt melder politiet at en død person er funnet i forbindelse med søket etter den savnede jenta.

- Jeg kan bekrefte at en død person er funnet i natt i forbindelse med søket etter Tova. På nåværende tidspunkt kommer vi ikke til å kommentere noen funnplass eller omstendigheter rundt funnet. Jeg kan heller ikke kommentere noe om dødsårsaken, sier polititalskvinne Matilda Isaksson til Expressen.

- Alt tyder på at det er den forsvunne Tova, sier Christer Nordström, pressetalsmann i Midt-regionen, ifølge Aftonbladet.

Søket har vært sentrert i og rundt sjøen ved en gård i Hudiksvall i Hälsingland i Midt-Sverige.

Den svenske 19-åringen, som er fra et tettsted i Hälsingland, var sist sett sammen med sine venner i Hudiksvallsområdet.

Tre menn pågrepet

Søndag dukket hun ikke opp på svømmekonkurransen hun skulle delta i. Søndag kveld gikk politiet ut med etterlysning og bilde av 19-åringen.

Natt til mandag ble tre menn i 20-åra pågrepet for kidnapping.

Den svenske 19-åringen, som er fra et tettsted i Hälsingland i Midt-Sverige, var sist sett sammen med sine venner i Hudiksvallsområdet.

Rundt 50 politimenn har organisert letemannskap og søker med hunder og helikopter.

SØK: Svensk politi bruker mandag helikopter i søket etter en 19 år gammel kvinne  som ble meldt savnet lørdag kveld.
Foto: Mats Andersson/TT / NTB scanpix
SØK: Svensk politi bruker mandag helikopter i søket etter en 19 år gammel kvinne som ble meldt savnet lørdag kveld. Foto: Mats Andersson/TT / NTB scanpix Vis mer

Innsatsen har blitt fokusert på en gård i Hudiksvallområdet som er avsperret for undersøkelser. Politiet har sperret av et område rundt en gården, hvor en person med tilknytning til Tova skal bo.

Ifølge opplysninger gitt til Aftonbladet, ringte Tova en venn fra gården - bare timer før hun forsvant.

- Når hun ringte, hun var i godt humør, sier en av vennene.

- Skulle på fest

Ifølge Tovas venner, som Aftonbladet har snakket med, hadde 19-åringen planer om å gå til en fest hos en klassekamerat på lørdag kveld.

Men sent på lørdag kveld ringte hun en venn, og da befant hun seg på den aktuelle gården.

- Da følte hun seg bra og var i godt humør. Hun fortalte at hun var på gården, sier en annen av Tovas venner til Aftonbladet.

Politiet har lykkes i å posisjonere Tovas avskrudde mobiltelefon.

- Vi har en mobilposisjonering for et ganske så stort område. Men jeg kan ikke gå inn på hvilket tidspunkt posisjoneringen er fra. Dette er på grunn av granskningen av de tre personene som sitter i arrest. Vi må vente og se hva som kommer fram i avhørene, sier Nordström.

- Vi har fortsatt gården avsperret. Teknikerne er ikke ferdige med etterforskningen der. Vi fortsetter også søket i nærområdet og i en del elver. Jeg kan ikke gå inn på hvorfor vi er der. Vi vil komme tilbake til senere. Akkurat nå er vi på flere steder og arbeider, blant annet på tomten som er avsperret, sa Nordström til Expressen mandag kveld.

En mann fra nærområdet forteller Expressen at han så tre unge menn komme ut av skogen søndag kveld. De skal ha prøvd å skjule ansiktene sine.

- Det virket mystisk og jeg lurte på hva de gjorde, sier han.

I samme omgangskrets

Advokat Jakob Machuca representerer en av de mistenkte mennene. Han har fått møte sin klient i løpet av dagen.

STOR INNSATS: Leteaksjonen etter Tova Moberg. Foto: Mats Andersson/TT / NTB scanpix
STOR INNSATS: Leteaksjonen etter Tova Moberg. Foto: Mats Andersson/TT / NTB scanpix Vis mer

- Det eneste vi har blitt enige om at vi skal fortelle er at han benekter kriminalitet og at det er ekstremt vanskelig å sitte i varetekt. Han sier at han ikke har noe med denne mistanken å gjøre, sier Machuca til Expressen.

Ifølge informasjon Aftonbladet har fått tilgang til, skal mennene ha gått et år over Tova på grunnskolen, og det er der de ble bekjente. De skal være i samme omgangskrets.

Ifølge offentlige registre skal ingen av de arresterte mennene ha blitt dømt for voldelig kriminalitet tidligere, skriver Aftonbladet.

Men to av mennene har vært tiltalt for mindre narkotikalovbrudd knyttet til cannabisbruk og for å ha kjørt under påvirkning av narkotika.

En av disse to har også fått straff for å bære kniv på et offentlig sted. Politiet vil ikke kommentere hvilken kobling mannen har til Tova.

Samtlige nekter at de har gjort noe kriminelt, ifølge deres offentlige forsvarere.

Saken oppdateres