Én person pågrepet

Politiet jakter på den eller de som som står bak drapet på drosjesjåføren Taher Hamidi (37). En mann er pågrepet i forbindelse med drapet på kunstmaleren Morten Johnsen (24).

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vedkommende er foreløpig siktet for skadeverk etter at han mandag kveld var i en konfrontasjon med avdøde i sistnevntes leilighet, opplyser politiavdelingssjef Terje Helland ved Rogaland Politidistrikt.

Leiligheten ble påført betydelig skade, men ingen personer skal ha kommet fysisk til skade i bråket. Den pågrepne skal ha tilhørighet i narkotikamiljøet i Stavanger-området, som også drepte Johnsen var en del av, ifølge politiet.

Siktelsen kan imidlertid bli utvidet, men Helland er foreløpig svært sparsom med opplysninger

- Det er ikke aktuelt å utvide siktelsen nå. Vi får høre hva siktede sier i politiavhør, sa politiavdelingssjefen ved 19-tiden.

En annen mann ble også pågrepet i den samme væpnede aksjonen på Hinna i Stavanger tirsdag ettermiddag, men han slapp fri etter å ha forklart seg for politiet.

- Vi ønsker å gå bredt ut i våre undersøkelser så ingen ting sklir mellom fingrene på oss, sa politiavdelingssjef Terje Helland på en pressebriefing onsdag ettermiddag.

Neppe sammenheng

Om lag 50 politifolk arbeider nå intenst med å prøve å finne en løsning på de to Stavanger-drapene. Politiet tror ikke det er noen sammenheng mellom de to ugjerningene, men har samtidig ingen konkret mistenkte i kikkerten.

Derimot kan nettet være i ferd med å snøre seg rundt to separate miljøer som de to avdøde hver for seg hadde tilhørighet til.

På begge åstedene er det samlet inn biologisk materiale - hår og blod - som skal sendes til analysering.

Stjal ikke penger

Taher Hamidi ble funnet død søndag kveld. Drapsmannen eller -mennene skar over strupen hans mens han satt i drosja si.

Det er kjent at Taher Hamidi var utsatt for en rykteflom i fjor. For halvannet år siden banket han opp en kurdisk mann så kraftig at mannen havnet på sykehus. Hamidi ble selv anmeldt for trusler for åtte måneder siden. Anmeldelsen ble henlagt bare dager før drapet.

Hamidi selv var tidligere geriljasoldat. Flere i det kurdiske miljøet mener at drapet på Hamidi kan være utført av noen med den samme bakgrunnen.

I Hamidis drosje lå både pengevesken og mobilen hans da politiet fant liket.

Den siste sikre observasjonen av drosjen til avdøde skjedde ti minutter før midnatt natt til søndag. Da var den i bevegelse i Travbaneveien på Forus. Neste sikre observasjon av bilen er klokka 07 søndag morgen på en parkeringsplass i Petroleumsveien på Forus.

- Obduksjonsrapporten bekrefter at drapet har skjedd innenfor denne perioden, forteller Rossebø.

Politiet etterlyste onsdag ettermiddag en mann i 25-30 årsalderen som ved 02-tiden skal ha syklet forbi Esso i Grenseveien, ikke langt fra parkeringsplassen der Hamidi ble funnet drept.

- Denne personen kan sitte på informasjon som er svært viktig for politiet. og vi ber ham melde seg til oss, sier Rossebø.

Drept i galleriet

Sent i går kveld fikk politiet i Stavanger enda et drap å etterforske. Kunstmaleren Morten Johnsen ble funnet skutt i et lokale han hadde planlagt å bruke som galleri. Johnsen ble funnet død av en kamerat.

Ifølge politiet tilhørte Johnsen et narko-miljø. 24-åringen skyldte penger til noen i miljøet, men politiet vet foreløpig ikke hvor mye penger eller hvem kreditorene er.

- Vi er kjent med rykter om at han skal ha hatt narkotikagjeld, og vi etterforsker nå dette sporet, opplyste politiavdelingssjef Terje Helland på en pressebriefing onsdag ettermiddag. Selv om politiet ikke endelig kan fastslå det, tyder ingenting på at noe er stjålet fra Johnsens leilighet.

IKKE REDD: Taher Hamidi ble sett på som en uredd person. På søndag ble han funnet død i drosjen sin.
LETER:</B> Politiet i Stavanger lette i går kveld etter spor på stedet der kunstmaleren Morten Johnsen ble drept.