Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Én person siktet for drap på kvinne i Tromsø

Omstendighetene rundt drapet er fortsatt uklare. 

STOR POLITIAKSJON - UVISST HVORFOR: Politiet i Tromsø aksjonerer to steder i kveld, grunnet det som omtales som «en meget alvorlig straffbar handling». Eksakt hva som har skjedd, er fortsatt uvisst. Foto: Lars Andersen
STOR POLITIAKSJON - UVISST HVORFOR: Politiet i Tromsø aksjonerer to steder i kveld, grunnet det som omtales som «en meget alvorlig straffbar handling». Eksakt hva som har skjedd, er fortsatt uvisst. Foto: Lars Andersen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SISTE: Troms politidistrikt holdt torsdag kveld pressekonferanse på politihuset i Tromsø angående kveldens hendelse. Det kom det fram et en kvinne er funnet død, og en mann er siktet for forsettlig drap.

(Dagbladet): - Vi vet at det er en relasjon mellom den avøde og den siktede, uten at vi kan si noe nærmere om den relasjonen, sier stasjonssjef Morten Pettersen på en pressekonferanse ikveld.

STOR AKSJON: Politiet har innkalt til pressekonferanse for å briefe pressen. Foto: Marius Medby
STOR AKSJON: Politiet har innkalt til pressekonferanse for å briefe pressen. Foto: Marius Medby Vis mer

Politiet aksjonerte i kveld mot en leilighet på Sør-Tromsøya, der en kvinne ble funnet død og en mann pågrepet og siktet for forsettlig drap. Mannen var på stedet da politiet ankom.

Utover det ønsker ikke politiet å gå i detalj, verken om alder på de involverte eller hva slags våpen det eventuelt skal dreie seg om.

Har du tips? Ring oss på 2400 0000, send SMS/MMS til 2400 eller send epost til 2400@db.no

Relasjon mellom de to

Politiet opplyser om at det skal være en relasjon mellom den avdøde og mannen som er pågrepet.

- Det er en relasjon mellom dem, bekrefter Pettersen.

- Pågripelsen foregikk udramatisk. Vi tar sikte på å avhøre siktede i kveld, dersom han er i stand til å la seg avhøre, sier han videre.

Statsjonssjef Pettersen sier omstendighetene rundt drapet fortsatt er uklare.

- Det er for tidlig å si noe om hendelsesforløpet, og vi er nå i en etterforskningsfase, sier Pettersen.

- Lege kom løpende

Politiet i Tromsø har opprettet sperringer i krysset Alfheimvegen/Grønnliveien på Sør-Tromsøya, der hendelsen fant sted.

NABO: Magnus Johannessen kjørte forbi da en ambulanse føk forbi i full fart: Foto: Lars Andersen
NABO: Magnus Johannessen kjørte forbi da en ambulanse føk forbi i full fart: Foto: Lars Andersen Vis mer

- Jeg kom kjørende ned veien og så plutselig fire eller fem politibiler og to ambulanser. Plutselig kjørte ambulansen avgårde, med blålys og det hele, og politiet fulgte. En lege kom plutselig løpende og satt seg i en bil og kjørte også avgårde i full fart, sier Magnus Johannessen til Dagbladet.

Vitner Dagbladet har vært i kontakt med har sagt at politiet på stedet var utstyrt med skuddsikker vest.

- Meget alvorlig straffbar handling

Politiet har i hele kveld vært sparsommelig med informasjon overfor pressen. Dagbladet klarte ikke ikke å få kontakt med operasjonsleder ved politiet i Troms da politiet rykket ut til adressen.

- Det er begått en meget alvorlig straffbar handling i en leilighet. Vi har sperret av gata for det er begått et svært lovbrudd, sa innsatsleder Ruben Vollan til avisa Nordlys tidligere i kveld.

Politiet i byen skal også hatt en samtidig pågående aksjon i Tromsø sentrum. De to aksjonene er knyttet sammen, får Dagbladet bekreftet.

POLITIET PÅ STEDET: Innsatsleder Ruben Vollan. Foto: Lars Andersen
POLITIET PÅ STEDET: Innsatsleder Ruben Vollan. Foto: Lars Andersen Vis mer

- Vi jobber med samme sak på forskjellige adresser. Mer kan jeg ikke si på nåværende tidspunkt. Det er igangsatt etterforskning, sa operasjonsleder Bugge ved Troms politidistrikt til Dagbladet før det var klart at saken gjaldt et dødsfall.

På pressekonferansen i kveld ønsket politiet ikke å si noe om hvorfor de rykket til den andre adressen i Tromsø etter de ankom åstedet hvor kvinnen ble funnet død.

(Dagbladet oppdaterer saken)

STOR POLITIAKSJON - UVISST HVORFOR: Politiet i Tromsø aksjonerer to steder i kveld, grunnet det som omtales som «en meget alvorlig straffbar handling». Eksakt hva som har skjedd, er fortsatt uvisst. Foto: Lars Andersen
STOR POLITIAKSJON - UVISST HVORFOR: Politiet i Tromsø aksjonerer to steder i kveld, grunnet det som omtales som «en meget alvorlig straffbar handling». Eksakt hva som har skjedd, er fortsatt uvisst. Foto: Lars Andersen Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!