DEMONSTRASJON: En person er skutt under den demonstrasjon i Portland. Foto: REUTERS / William Gagan / NTB scanpix 
DEMONSTRASJON: En person er skutt under den demonstrasjon i Portland. Foto: REUTERS / William Gagan / NTB scanpix Vis mer

Én person skutt under anti-Trump-demo i Portland

En afroamerikaner mistenkes for å stå bak, ifølge politiet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- En person er skutt. Alle må forlate området umiddelbart, tvitret politiet i Portland natt til lørdag.

Et øyenvitne, 25 år gamle Cameron Whitten, sier til OregonLive at demonstrantene gikk over Morrison-brua over elva i sentrum av byen, i vestlig retning da en bil med flere personer kom motsatt vei. Flere personer gikk ut av bilen, den ene av dem med et håndvåpen. En demonstrant ble skutt i nedre del av kroppen, ifølge Whitten.

Skadeomfanget er uklart. Politiet opplyser at den mistenkte er en tynn afroamerikansk mann i slutten av tenårene iført mørk hettegenser og saggebukse, og ber vitner melde seg. Demonstrasjonen hadde pågått i flere timer da skytingen skjedde.

Demonstrasjonen fredag kveld og natt til lørdag var den fjerde på like mange dager. Torsdag kveld ble 26 demonstranter pågrepet for vandalisme og opptøyer.

(NTB)

MASSIVT: Enorm folkemengde protesterte mot Donald Trumps valgseier utenfor Trump Tower i New York. Video: Trym Mogen og Øistein Norum Monsen / Dagbladet. Vis mer