- Én person vet hva som skjedde

17 år gamle Birgitte Tengs ble funnet voldtatt og drept ved en grusvei på Karmøy i 1995. 20 år etter er saken fortsatt uløst. Her er de omstridte sporene.

Karmøy-drapet: 17 år gamle Birgitte Tengs ble drept natt til lørdag 6. mai 1995. Kripos-teknikere fant ut at ugjerningen startet ute på den øde grusveien, men at offeret var slept flere tiltalls meter nedover langs veien.
Karmøy-drapet: 17 år gamle Birgitte Tengs ble drept natt til lørdag 6. mai 1995. Kripos-teknikere fant ut at ugjerningen startet ute på den øde grusveien, men at offeret var slept flere tiltalls meter nedover langs veien. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Drapet på Birgitte Tengs (17) 5. mai 1995 er en av de mørkeste hendelsene i Karmøys historie.

- Å få svar på hva som skjedde i denne saken, kan vi håpe på, men ikke garantere. Vi vet imidlertid at én person vet, sier politiadvokat Thor Buberg i Haugaland og Sunnhordland politidistrikt til Dagbladet.

Drapssaken har inspirert deler av den fiktive TV 2-serien «Frikjent», som nå ruller over norske TV-skjermer. Det fordi Birgittes fetter ble dømt i saken i tingretten, men frikjent i ankesaken.

Har du en aID-konto? Logg inn her
Du kan nå betale med

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

29,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 29,-/uke)

79,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 79,-/måned)
Billigst

179,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 179,-/kvartal)

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:
ArtboardCreated with Sketch.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer