Én pluss én er seks

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Det var jeg som valgte ut Trine til pappa! bekjentgjør åtteåringen Tommy stolt, og ler når pappa protesterer. Tommy har gul knapphullsblomst og gult slips, akkurat som pappa. Han kikker bort på Marianne som er fire. Hun har gul blondekjole og minibrudebukett, maken til mammas. De to er brudesvenn og brudepike når Tommys far og Mariannes mor går til alters. De har også hver sin storesøster, men Celilie på 12 og Linda på 15 velger å holde seg mer i bakgrunnen.

Det er en strålende maidag og vielse i det romantiske kapellet på Løvøya utenfor Horten. Trine og Per Erik heter brudeparet som har invitert Dagbladet i bryllup sammen med slekt og venner. Fordi det var kontaktspalten vår, «Noen som passer for meg», som bragte paret sammen. - Uten Dagbladet hadde vi aldri møtt hverandre! sier brudeparet alvorlig.

To år er gått siden Per Erik Tovseth fikk brevet sitt på trykk. Han presenterte seg som en stor og trygg bamse og undertegnet «Trofast». Ved et merkelig sammentreff fikk også Trine sitt innlegg i spalten bare noen dager etterpå. De leste hverandres annonser og sendte svarbrev begge to, og snart var brevbroen opprettet mellom Horten, der Trine holdt hus med sine to døtre, og Raufoss, hvor Per Erik bodde sammen med Tommy, og med storesøster Linda av og til.

- Det var nesten komisk da vi oppdaget at vi hadde fått dobbelt kontakt. Jeg husker jeg tenkte at dette er nødt til å være skjebnen! sier Trine, som på denne maidagen snart skal hete Tovseth til etternavn.

- Vi vil ha Dagbladet med i bryllupet vårt for å fortelle at slik kontaktformidling er en helt OK måte å bli kjent på, sier Per Erik.

- Mange synes det er flaut å innrømme at de har brukt kontaktspalte for å finne seg en livsledsager. Det gjør altså ikke vi. Ingen av oss er sjekketyper. For oss fungerte det godt at vi kunne vurdere hverandre i ro og mak mens vi ble gradvis bedre kjent gjennom brev og telefoner.

- Hva skjedde da dere traff hverandre første gang?

- Da sa det bare pang! ler Trine og Per Erik i kor.

- Vi fant tonen med det samme. Vi pratet og dultet elektrisk borti hverandre, og lo barnslig. Hvem skulle trodd sånt skjedde med så voksne mennesker!

ET ÅR ETTER DET FØRSTE MØTET var Trine og Per Erik forlovet, snart også samboere, med tre og i blant fire barn i familien. Ettersom han er uføretrygdet, mens Trine er lærer i videregående skole, ble løsningen at det var mannfolka som flyttet. Per Erik er en mann som helst vil ha papirene i orden. Trine hadde sett seg ut Løvøy kapell, men det er så populært at vielser måtte bestilles ett år i forveien.

Nå er endelig dagen kommet. Trine legger make-up og pynter seg og resten av familien til bryllup. Bryllupsgjester som har lang vei, møtes også der, mens bruden organiserer og har ikke tid til nerver.

- Nei, Tommy, du må ikke spise kiwiene, de er kakepynt! Linda, kan du lage tutter i håret på Marianne og Cecilie? Strikkene er her på badet! Men hvem har tatt mascaraen min? Jeg får låne Cecilies. Hva, er den ikke vannfast?

- Hva var det ved Per Erik som først sjarmerte deg?

- Jeg tror det var måten han skrev på. Kanskje mest meldingen mellom linjene. Jeg forsto at han ikke var verdensmester, men et menneske på leting.

- Jeg ble kjempeimponert over Trine, som er en kreativ og aktiv dame, dessuten akademiker i motsetning til meg. Det ble en utfordring for meg å erobre henne, forteller brudgommen, mens han knyter et gult slips både på seg selv og på guttungen.

ENDELIG ER VI KLARE TIL Å DRA. Det tar tid å omstille øyet fra det sterke sollyset når brudeparet stiger inn i det mørke rommet og starter marsjen oppover kirkegolvet. Trine og Per Erik sammen, med Marianne og Tommy foran seg - hun brudepike i gul blondekjole og med minibukett, og han brudesvenn med knapphullsblomst og gult slips.

Det går et støkk gjennom forsamlingen når presten i talen til brudeparet konsekvent kaller Per Erik for Per Egil, men orgelet bruser og en malmfull baryton forkynner: «There's a place for us, somewhere a place for us.» Viet blir de, og utenfor venter sola og resten av livet.

To enslige søkte lykken og ble storfamilie. Her er brudeparet omkranset av fra venstre Trines døtre Cecilie (12) og Marianne (4), til høyre Per Eriks barn RTommy (8) og Linda (15).

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer