Én siktet etter knivstikking og brann i Klæbu

Men ingen er pågrepet etter at kvinne ble knivstukket og boligen forsøkt påtent.

EN SIKTET: Lensmann Marit Fostervold Johansen i Klæbu foran huset i Ulstadveien 28b der en kvinne ble rispet med kniv og huset forsøkt påtent. Foto: Tom E. Østhuus / Dagbladet.
EN SIKTET: Lensmann Marit Fostervold Johansen i Klæbu foran huset i Ulstadveien 28b der en kvinne ble rispet med kniv og huset forsøkt påtent. Foto: Tom E. Østhuus / Dagbladet.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no):Politiet har siktet en person i forbindelse med at en kvinne ble knivstukket, og boligen hennes forsøkt påtent, i Klæbu i Sør-Trøndelag tidligere i juli.

Men ingen er pågrepet for ugjerningen som har rystet Klæbu. Om det betyr at politiet nå jakter på en kjent gjerningsperson er uklart.

Orientering i formiddag
Først kloken 11.00 vil Klæbu-lensmann Marit Fostervold Johansen, og politiinspektør Alf Rune Nilsen orientere om saken.

- Vi kommer ikke til å si noe mer før dette, sier kommunikasjonsrådgiver Erik Prytz Reitan i Sør-Trøndelag politidistrikt til Dagbladet.


Det var den 23. juli politiet fikk melding om at en kvinne var blitt knivstukket av to menn i sitt hjem i Klæbu. Mennene skal også ha prøvd å sette fyr på boligen. Kvinnens ektemann varslet politiet.


Rasistisk mobbing

Den afrikanske barnefamilien har flere ganger tidligere blitt utsatt for mobbing og angrep som blant annet knyttes til rasisme.


Kommuneledelsen trodde den hadde fått bukt med problemet, men etter den nye hendelsen fryktet ordfører Jarle Martin Gundersen at det kan ha vært rasistiske motiver bak også denne.

Ordføreren bor selv 300 meter unna åstedet og hilser jevnlig på den rammede familien.

- Dette er forferdelig tragisk. Man kan tenke seg selv den utryggheten man føler etter en slik hendelse. Sånt er ikke tilfeldig - når en person går inn i noens hjem og knivstikker en kvinne, sa Gundersen til Dagbladet etter hendelsen.


Plaget av guttegjeng

Den vondeste hendelsen før gårsdagens angrep var da en 17-åring i desember i fjor kom inn i huset og blant annet tok kvelertak på mannen som bor der.

«Jeg skal drepe dere negre», ropte gutten, som ble dømt til samfunnsstraff.

Den dømte 17-åringen er ikke  mistenkt i den nye saken.

- I en periode sto en guttegjeng bak mobbing av denne familien. Det begynte relativt uskyldig, før de stadig tøyde grensene. Fra for eksempel kasting av snøballer, tok man ett skritt til og ett skritt til, så var familien plutselig blitt mobbeofre. Det er noe vi ikke skal ha i vårt lokalsamfunn, og vi klarte den gang å bryte opp i situasjonen, forteller ordføren.