SENTRALT: Markens gate er Kristiansands mest trafikkerte gågate. MMS-foto: TOR ERIK SCHRØDER
SENTRALT: Markens gate er Kristiansands mest trafikkerte gågate. MMS-foto: TOR ERIK SCHRØDERVis mer

Én skutt i Kristiansand sentrum

28-åring gikk rundt og veivet med pistol.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

KRISTIANSAND/OSLO (Dagbladet.no): En mann er skutt i Markens gate midt i Kristiansand sentrum. Markens gate er sørlandsbyens travleste gågate, og svært mange var vitne til episoden.

- Meldingen kom inn klokka 13.03. En mann gikk rundt i Markens og veivet med en pistol, og det ble avfyrt iallfall ett skudd. Én person er fraktet til legevakta eller Sørlandet sykehus med skader, opplyser Frank Solås, operasjonsleder ved Agder politidistrikt, til Dagbladet.no.

Politiet fikk væpningstillatelse og pågrep mannen, en 28 år gammel kjenning av Kristiansands-politiet, klokka 13.06 - bare tre minutter etter at meldingen kom inn.

- Det skjedde svært kjapt, sier Solås.

Ifølge Fvn.no skal mannen ha truet flere med våpenet, og avfyrt flere skudd.

- Flere personer har beskrevet at de følte kuler suse forbi hodene på dem, sier Solås, men understreker at politiet foreløpig bare er sikre på at det ble avfyrt ett skudd - det som traff det foreløpig uidentifiserte offeret, som skal ha blødd fra kinnet. Skadeomfanget er så langt uavklart.

Ifølge Dagbladet.no's opplysninger kan det se ut som om det dreier seg om et internt oppgjør mellom to bekjente, der det til slutt utartet til at det ble skutt med et lett våpen - trolig en softgun.

Mannen skal være 30 år og lettere skadd.

Operasjonslederen opplyser at politiet har «en haug» med vitner som skal avhøres.

- Det samme gjelder 28-åringen - og offeret, når det eventuelt lar seg gjøre.

Dagbladet.no kommer med mer.